Πού κατανέμονται τα σημερινά κρούσματα - Δείτε τις περιοχές που εντοπίστηκαν - ΠΙΝΑΚΑΣ

Πού κατανέμονται τα σημερινά κρούσματα - Δείτε τις περιοχές που εντοπίστηκαν - ΠΙΝΑΚΑΣ

Ανακοινώθηκαν άλλα 89 νέα κρούσματα από το Υπουργείο Υγείας σήμερα Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Από τις 38,139 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 4,710 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 33,429 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 89 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

6 κρούσματα από 257 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

6 κρούσματα από 3,248 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

20 κρούσματα από 849 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

4 κρούσματα από 86 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

27 κρούσματα από 14,758 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.

26 κρούσματα από 18,671 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:


259 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

11 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου στο Λιμάνι.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Λευκωσία

7,326

9

Λεμεσός

3,559

5

Λάρνακα

3,024

2

Πάφος

2,164

9

Αμμόχωστος

1,139

0

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

63

0

Λεμεσός

21

0

Κλειστές Δομές

1,296

1

Δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών στα Αεροδρόμια

79

0

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.