ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτιωμένο το οικονομικό κλίμα, τον Οκτώβριο - Χαμηλές ωστόσο οι προσδοκίες των καταναλωτών

Βελτιωμένο το οικονομικό κλίμα, τον Οκτώβριο - Χαμηλές ωστόσο οι προσδοκίες των καταναλωτών

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος καταγράφηκε τον Οκτώβριο 2021, σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστήμιου Κύπρου.


«Τον Οκτώβριο 2021, το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε, με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 2,5 μονάδες σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.
 
Η άνοδος του ΔΟΣ αποδίδεται στην ενδυνάμωση του επιχειρηματικού κλίματος σε όλους τους τομείς. Αντίθετα, το κλίμα ανάμεσα στους καταναλωτές κατέγραψε μικρή υποχώρηση.
 
Στις υπηρεσίες το κλίμα σημείωσε άνοδο λόγω καλυτέρευσης της τρέχουσας κατάστασης και προς τα πάνω αναθεώρησης των εκτιμήσεων για τον κύκλο εργασιών του επόμενου τριμήνου.
 
Στο λιανικό εμπόριο το κλίμα βελτιώθηκε ελαφρώς, καθώς οι επιχειρήσεις αξιολόγησαν ευνοϊκότερα την τρέχουσα κατάστασή τους (πρόσφατες πωλήσεις, αποθέματα).
 
Στις κατασκευές οι επιχειρήσεις αξιολόγησαν λιγότερο δυσμενώς τα υπό εξέλιξη έργα τους και εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξες σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων τους κατά το επόμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα την καλυτέρευση του κλίματος στον τομέα.
 
Το κλίμα στη μεταποίηση ενισχύθηκε οριακά, κυρίως λόγω βελτιωμένων αξιολογήσεων για τις τρέχουσες παραγγελίες.
 
Τον Οκτώβριο το καταναλωτικό κλίμα σημείωσε μικρή κάμψη. Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο, οι καταναλωτές αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προσδοκίες τους για τη μελλοντική οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους και της Κύπρου, και εμφανίστηκαν πιο διστακτικοί σε σχέση με μελλοντικές δαπάνες για μεγάλες αγορές.
 
(ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΗΦ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top