Την Κυριακή (31/10) τα εγκαίνια μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας στον δρόμο Πεδουλά-Κύκκου

Την Κυριακή (31/10) τα εγκαίνια μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας στον δρόμο Πεδουλά-Κύκκου

Τα εγκαίνια του Μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας θα τελεστούν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, από τον Μητροπολίτη  Κύκκου και Τηλλυρίας σε εκδήλωση που οργανώνουν η Επιτροπή Μητρώου Μαχητών  της Αντίστασης και ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, το μνημείο αποτελεί μια πράξη τιμής προς τις αντιστασιακές δυνάμεις Σολέας, Μαραθάσας, Ποταμού του Κάμπου, Καραβοστασίου, Κάμπου, Πύργου, ομάδες Εφεδρικού, συνεπικουρούμενες από τα μέλη της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Κύκκου, που αμέσως μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κύκκου και συγκρότησαν επιτελείο, με στόχο να μην αφήσουν το πραξικόπημα να επικρατήσει.
 
«Αποτελεί επίσης εκδήλωση Μνήμης, το γεγονός της ανατίναξης του Ξυλογέφυρου, οπότε ανεκόπη η καταδίωξη του Προέδρου Μακαρίου, από φάλαγγα 36 στρατιωτικών οχημάτων, με κάθε λογής όπλα συμπεριλαμβανομένων κανονιών, ΠΑΟ και αντιαεροπορικά.  Η ανατίναξη του Ξυλογέφυρου, προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στη άφιξη του στρατού στην Πάφο, διασώζοντας τον Μακάριο και κατ’ επέκταση την Κυπριακή Δημοκρατία, διεθνώς αναγνωρισμένη», αναφέρεται τέλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE