ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις εξαιρετικές σχέσεις Κύπρου-Ιταλίας, τόνισε ο νέος Πρέσβης Δημοκρατίας στη Ρώμη

Τις εξαιρετικές σχέσεις Κύπρου-Ιταλίας, τόνισε ο νέος Πρέσβης Δημοκρατίας στη Ρώμη

Στις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου – Ιταλίας, ως εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ως μεσογειακών κρατών, αναφέρθηκε ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλία, Γιώργος Χριστοφίδης, ο οποίος επέδωσε την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella σε ειδική τελετή στο Palazzo del Quirinale.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κύπριος Πρέσβης διαβίβασε, μεταξύ άλλων, προς τον Πρόεδρο Mattarella, τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, μαζί με τις ευχές του τελευταίου για πρόοδο και ευημερία της χώρας και του ιταλικού λαού.

Ο κ. Χριστοφίδης διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ιταλίας, καθώς και για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο, όπως και εντός του πλαισίου της ΕΕ. Ενημέρωσε τον Ιταλό Πρόεδρο και  για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, όπως και για τις τουρκικές προκλήσεις επί του εδάφους και στη θάλασσα, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ιταλός Πρόεδρος ανταπέδωσε τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και επαναβεβαίωσε την προσήλωση της χώρας του στην ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κύπρο σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top