Την Κυριακή (31/10) τα εγκαίνια μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας στον δρόμο Πεδουλά-Κύκκου

Την Κυριακή (31/10) τα εγκαίνια μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας στον δρόμο Πεδουλά-Κύκκου

Τα εγκαίνια του Μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας θα τελεστούν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, από τον Μητροπολίτη  Κύκκου και Τηλλυρίας σε εκδήλωση που οργανώνουν η Επιτροπή Μητρώου Μαχητών  της Αντίστασης και ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, το μνημείο αποτελεί μια πράξη τιμής προς τις αντιστασιακές δυνάμεις Σολέας, Μαραθάσας, Ποταμού του Κάμπου, Καραβοστασίου, Κάμπου, Πύργου, ομάδες Εφεδρικού, συνεπικουρούμενες από τα μέλη της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Κύκκου, που αμέσως μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κύκκου και συγκρότησαν επιτελείο, με στόχο να μην αφήσουν το πραξικόπημα να επικρατήσει.
 
«Αποτελεί επίσης εκδήλωση Μνήμης, το γεγονός της ανατίναξης του Ξυλογέφυρου, οπότε ανεκόπη η καταδίωξη του Προέδρου Μακαρίου, από φάλαγγα 36 στρατιωτικών οχημάτων, με κάθε λογής όπλα συμπεριλαμβανομένων κανονιών, ΠΑΟ και αντιαεροπορικά.  Η ανατίναξη του Ξυλογέφυρου, προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στη άφιξη του στρατού στην Πάφο, διασώζοντας τον Μακάριο και κατ’ επέκταση την Κυπριακή Δημοκρατία, διεθνώς αναγνωρισμένη», αναφέρεται τέλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE