ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση: 'Το ΑΚΕΛ της θεσμικής και διαχρονικής διαφθοράς διοργάνωσε εκδήλωση για να την καταδικάσει'

Στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση: 'Το ΑΚΕΛ της θεσμικής και διαχρονικής διαφθοράς διοργάνωσε εκδήλωση για να την καταδικάσει'

Το ΑΚΕΛ, το κόμμα της θεσμικής και διαχρονικής διαφθοράς, διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να την καταδικάσει συνεχίζοντας την προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων αναφέρουν δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο με αφορμή τα Pandora Papers.

Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ και τον ΓΓ του κ. Στέφανο Στεφάνου, το κείμενο των δημοσιευμάτων και τις αναφορές στον Προέδρο της Δημοκρατίας. BBC:

Α. “Έχουμε αποκαλύψεις για τον πρόεδρο της Κύπρου, όχι αποκαλύψεις που αφορούν τον ίδιο για απόκρυψη υπεράκτιων δραστηριοτήτων του αλλά αποδείξεις ότι το δικηγορικό του γραφείο έχει βοηθήσει πελάτες να αποκρύψουν τις δικές τους” – Η αναφορά αφορά το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά του.

Β. “Η κυβέρνηση του εισήγαγε μητρώο για να αποκαλύπτονται οι πραγματικοί μέτοχοι 200,000 εταιριών που εδρεύουν εκεί. Στόχος η μείωση της μυστικότητας των υπεράκτιων”

Guardian: Α. “Δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι ο Αναστασιάδης εμπλέκεται στις δραστηριότητες του δικηγορικού γραφείου. Εντούτοις εγείρονται ερωτήματα για τη σοφία του προέδρου να επιτρέπει σε ένα δικηγορικό γραφείο, στο οποίο εμφανώς δεν είχε ούτε την εποπτεία ή τον έλεγχο, να λειτουργεί με το όνομα του ενόσω υπηρετούσε ως ένας διακεκριμένος πολιτικός”

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καταγγελίες των Pandora Papers αφορούν 330 κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι κατ’ ισχυρισμό εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μη παραγνωρίζοντας ότι 12 εκατομμύρια έγγραφα έχουν διαρρεύσει, προκαλούμε τόσο τον ΓΓ του ΑΚΕΛ όσο και όποιους άλλους προβάλουν ανάλογους ισχυρισμούς για τους δικούς τους σκοπούς, να μας απαντήσουν πού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι εμπλέκεται σε οποιαδήποτε μορφή διαφθοράς. Όσον αφορά τις υπεράκτιες εταιρείες, πρόκειται για πολιτική που εφαρμόστηκε επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου.

Μια πολιτική που τερματίστηκε επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη με αποτέλεσμα το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων λογαριασμών. Σε αυτές τις νέες πολιτικές και το κλείσιμο των υπεράκτιων εταιρειών, ο μόνος που αντιστάθηκε ήταν το ΑΚΕΛ. Να υπενθυμίσουμε, επίσης, πως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο επικαλούνται, δεν καταδίκασε αλλά ζήτησε τη διερεύνηση, κάνοντας μνεία ότι η έρευνα καλύπτει 100 και πλέον κράτη τα οποία κατ’ ισχυρισμό ελέγχονται για τις διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόζουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι, όχι μόνο δεν αρνείται αλλά επιδιώκει την έρευνα, η οποία για άλλη μια φορά θα διαψεύσει κατηγορηματικά όσους χρησιμοποιούν τη λάσπη ως μέσο πολιτικής επιβίωσης. Ανάλογο τοξικό κλίμα με διαστρεβλώσεις και συκοφαντικούς ισχυρισμούς είχαν επιχειρήσει και πριν τις Βουλευτικές Εκλογές.

Η απάντηση ήρθε από τοΝ λαό, αλλά φαίνεται ότι τα μηνύματα ακόμη δεν έφθασαν στο ΑΚΕΛ. Η σημερινή αποτυχημένη προσπάθεια του ΑΚΕΛ δεν αποτελεί πάρα άλλη μια ισχυρή απάντηση σε όσους μέσα από τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων και προβάλλοντας παραπλανητικούς ισχυρισμούς επιδιώκουν ένα νέο πολιτικό τοξικό κλίμα. Αποδεικνύεται, επίσης, πως αυτό που προέχει είναι το πολιτικό ήθος και η αποφυγή τακτικών υπόσκαψης των θεσμών, χάριν και μόνο ψηφοθηρικών αναγκών.

Ο στόχος τους είναι να οδηγήσουν τη χώρα σε μία κρίση άνευ προηγουμένου. Για να μην υλοποιηθούν τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά έργα, για να καταρρεύσει το ΓΕΣΥ, για να διαλυθεί το δίκτυο κοινωνικής προστασίας, για να δικαιωθούν οι καταστροφολογικές τους προβλέψεις. Καλούμε το ΑΚΕΛ, για άλλη μια φορά, πέραν της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής, να συνειδητοποιήσει πως οι κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας δεν επιτρέπουν να επικρατήσει του ευρύτερου καλού, το κομματικό συμφέρον οποιουδήποτε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top