ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας 'Πολίτης' για μεταναστευτικό το ΥΠΕΣ

Απορρίπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας 'Πολίτης' για μεταναστευτικό το ΥΠΕΣ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωσή του, απορρίπτει το περιεχόμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πολίτης", που δημοσιεύεται την Κυριακή, για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ αποτελεί όντως ντροπή και προσβολή για τη δημοσιογραφία, αλλά πολύ περισσότερο για τους ανθρώπους που νυχθημερόν προσπαθούν να διαχειριστούν, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους, τις θαλάσσιες μεταναστευτικές ροές που έχουν πάρει χαρακτήρα `εισβολής`".

Προστίθεται ότι "η εφημερίδα παραπλανεί ότι δήθεν `μίλησε με πολύ κόσμο εμπλεκόμενο με το θέμα. Άλλοι υπό καθεστώς ανωνυμίας για λόγους οι οποίοι είναι ευνόητοι, και άλλοι επώνυμα, περιέγραψαν ή και υπονόησαν τακτικές που δεν μας τιμούν ως χώρα`".

"Ωστόσο δεν παρουσιάζει ούτε μια επώνυμη πηγή για να τεκμηριώσει τα ψεύδη και τους αήθεις χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργού των Εσωτερικών αναφορικά με το μεταναστευτικό", σημειώνεται.

Είναι σαφές πλέον, προσθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών, "ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος και ο ΠΟΛΙΤΗΣ, στο θέμα του μεταναστευτικού δεν δημοσιογραφούν, αλλά επιχειρούν να επιβάλουν την πολιτική της ορθάνοικτης πόρτας στο μεταναστευτικό. Αυτή η προσέγγιση είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα".

Το Υπουργείο αναφέρει πως "υιοθετώντας την αρχή της προπαγάνδας `Όσο μεγαλύτερο το ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται` γράφουν ότι  ο ΥΠΕΣ επιλέγει ποιο μωρό θα κατέβει ή όχι από μια βάρκα, τον χαρακτηρίζουν «τέρας», τον κατηγορούν για «βασανιστήρια» και αρκετά άλλα". 

Προσθέτει ότι "το τέρας για το οποίο καμία αναφορά δεν κάνει η δημοσιογράφος, βρίσκεται απέναντι μας. Συστηματικά και καθημερινά μας προωθεί εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες αλλοιώνοντας ακόμα και την φυσιογνωμία των χωριών μας".

"Γι’ αυτό το τέρας της κατοχής που ευθύνεται, μεταξύ άλλων, και για το υπέρμετρο μεταναστευτικό άχθος που η Δημοκρατία σηκώνει σήμερα, με τεράστια οικονομική επιβάρυνση του ίδιου του κύπριου φορολογούμενου, αδιαφορεί η δημοσιογράφος. Ούτε αυτό μας εκπλήττει. Και δεν μας εκπλήττει γιατί είναι εκ των πρώτων που αντέδρασε στα μέτρα φύλαξης της πράσινης γραμμής", αναφέρει.

Σημειώνει πως "ο Υπουργός Εσωτερικών ούτε υπερυπουργός είναι, όπως γράφτηκε, ούτε εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του. Σαν ο Ανώτερος Λειτουργός Μετανάστευσης της Δημοκρατίας όπως η Νομοθεσία ορίζει, έχει υπό την εποπτεία του όλα τα αρμόδια Τμήματα του κράτους για τη μετανάστευση και το άσυλο και ασκεί την ευθύνη και τις αρμοδιότητες που του αναλογούν για την διαχείριση ενός προβλήματος που εάν αφεθεί ανεξέλεγκτο, τότε αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα μας".

"Είναι ακόμη πιο εκπληκτικό σε ένα τρισέλιδο ρεπορτάζ να μην γίνεται καμία αναφορά και νύξη για όλους εκείνους τους άγνωστους και γνωστούς που συστηματικά με τις ενέργειες και τις συμπεριφορές τους προσκαλούν αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους να μπουν στα σαπιοκάραβα και να πλεύσουν προς την 'γη της επαγγελίας', στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα, πουλώντας τους ελπίδα έναντι αδρής αμοιβής", καταλήγει το Υπουργείο Εσωτερικών. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top