ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τον βγάζουν με εγγύηση αλλά δεν έχει να την πληρώσει ο Ντίνος Μιχηλίδης

Τον βγάζουν με εγγύηση αλλά δεν έχει να την πληρώσει ο Ντίνος Μιχηλίδης

Με πλειοψηφία 3-, το πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην Ελλάδα, έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην υπουργού, Ντίνου Μιχαηλίδη που υπέβαλαν οι δικηγόροι του, Γιάννης Μαντζουράνης και Άρης Χαραλαμπάκης, επιβάλλοντας του κατηγορούμενου όρους απα απαγόρευσης εξόδου απο την Ελλάδα και εμφάνισης του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η εγγύηση ορίστηκε στις 700.000 ευρώ, με τους συνηγόρους του κατηγορουμένου να κάνουν λόγο για υπέρογκο ποσό, το οποίο αδυνατεί να καταβάλει η οικογένεια του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR - M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του (80 ετών) και η βεβαρυμένη υγεία του. 
 

Για την ίδια  υποθεση είχε καταδικάσει επίσης ο γιος του Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλης, ενώ επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κράτους Αν. Σοφό. Η σύζυγός του, Μαρία Σοφού, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο του Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top