ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διασύνδεει την επιδιωκόμενη λύση με το φυσικό αέρια και τις επενδύσεις ο Πρόεδρος

Διασύνδεει την επιδιωκόμενη λύση με το φυσικό αέρια και τις επενδύσεις ο Πρόεδρος

Τις προοπτικές που μπορεί να φέρει μαζί της η λύση στο Κυπριακό ανάλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στέλνοντας μηνύματα μέσα από την ομιλία του σε χαιρετισμό στην πρώτη ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εξέφρασε την ελπίδα πως με την επιδιωκόμενη λύση θα αναδειχθεί ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου και θα υπάρξουν περαιτέρω μεγάλες επενδύσεις που αφορούν την ενέργεια, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι κοινώς αποδεχτό πως η Κύπρος, με λυμένο το Κυπριακό θα καταστεί η πιο σταθερή χώρα στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα πως μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί θα συνεχίσουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια για μία νέα πατρίδα, η οποία θα διακρίνεται από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, από τη διασφάλιση και κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα δίνει προοπτικές για όλους Ε/κ και Τ/κ και για όλους όσοι έτυχε να κατοικούν σ` αυτή τη χώρα.

«Θέλω να πιστεύω πως με την επιδιωκόμενη λύση θα επιτύχουμε έτσι ώστε να αναδειχθεί ακόμα και ο γεωστρατηγικός ρόλος της πατρίδας για περαιτέρω μεγάλες επενδύσεις που αφορούν την ενέργεια», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Να αλλάξουμε, είπε, «δηλαδή την πορεία της χώρας πέραν του τουρισμού, των υπηρεσιών, των μεγάλων αναπτύξεων, να υπάρξει και η προς την βιομηχανική πλευρά ανάπτυξη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «μια τέτοια αξιοποίηση στο κρίσιμο γεωγραφικό σημείο της Ανατολικής Μεσογείου, θα χρησιμεύσει ως ένα μέσο για την ενίσχυση της περιφερειακής ενεργειακής ασφάλειας, θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα οδηγήσει στη δημιουργία, βεβαίως, νέων θέσεων εργασίας».

«Ανοίξαμε τον δρόμο με τις συνεργασίες που οικοδομούμε με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ελλάδα βεβαίως και τις άλλες χώρες της περιοχής  μας», είπε, προσθέτοντας ότι «θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι δεν λειτουργούμε στη λογική του άξονα ή του αντι-τουρκικού τόξου».

Οικοδομούμε, είπε, «συνεργασίες ανοικτές για όλους και στηριγμένες σε οικουμενικές αρχές και διεθνείς συμφωνίες», προσθέτοντας ότι «η Τουρκία είναι ευπρόσδεκτη να εμπλουτίσει αυτό το σύστημα γεφυρών ειρήνης».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «είναι κοινώς αποδεχτό πως η Κύπρος, με λυμένο το Κυπριακό θα καταστεί η πιο σταθερή χώρα στην περιοχή μας».

Αυτό, είπε, «σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υψηλού επιπέδου υποδομές, τις νομοθεσίες και το προσωπικό που διαθέτουμε δημιουργεί επιπρόσθετα κίνητρα στους ξένους, αλλά ακόμα και στους ντόπιους επενδυτές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top