ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Στο μικροσκόπιο safepass και τεστ σε εμβολιασμένους – Τα σενάρια και οι αντιδράσεις

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Στο μικροσκόπιο safepass και τεστ σε εμβολιασμένους – Τα σενάρια και οι αντιδράσεις

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε άτομα με ιστορικό εμβολιασμού, παρόλον ότι είναι αναμενόμενη, δεν παύει να πονοκεφαλιάζει τους αρμοδίους, οι οποίοι μελετούν τρόπους για αντιμετώπιση της κατάστασης. Μια σκέψη είναι η διενέργεια στοχευμένων ελέγχων εμβολιασθέντων ιδιαίτερα σε ευαίσθητες υπηρεσίες και άλλους χώρους όπου μπορεί να προκύψει μαζική διασπορά. Άλλη μια σκέψη είναι η επανεξάταση των δικαιούχων safepass, ώστε να γίνεται δειγματοληπτική έστω εξέταση rapid test στον εμβολιασμένο πληθυσμό για έγκαιρο εντοπισμό λοιμώξεων.

Προς το παρόν τα πιο πάνω αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού σε επίπεδο επιστημόνων και τεχνοκρατών του υπουργείου Υγείας. Η Επιστημονική Επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση θα συνέλθει σήμερα (4/11) για να μελετήσει την κατάσταση και δεν αποκλείεται να διαμορφώσει εισηγήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για πιο αυστηρά μέτρα από τα υφιστάμενα, τα οποία θα παραταθούν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης ανάμεσα στις νεαρές ηλικίες (18 και άνω) όπου παρατηρείται «κενό ανοσίας» που συμβάλλει στη διασπορά του ιού. Στις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας είναι επίσης η χορήγηση ενισχυτικής τρίτης δόσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, εξαιτίας της εξασθένησης της ανοσίας που καταγράφεται στα άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα πριν από αρκετούς μήνες. Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται ότι θα αποφασίσει τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης για άτομα 50 ετών και άνω, καθώς και για τα άτομα με σοβαρή παχυσαρκία, ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.