ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των απολυθέντων των ΚΑ διαμαρτυρήθηκαν έξω από το ΥΠΟΙΚ

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των απολυθέντων των ΚΑ διαμαρτυρήθηκαν έξω από το ΥΠΟΙΚ

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι απολυθέντες εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών, αφού όπως υποστηρίζουν ο Υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίνεται σε επανειλημμένες γραπτές και τηλεφωνικές εκκλήσεις των εκπροσώπων τους, για καθορισμό συνάντησης, ώστε να συζητηθούν θέματα, που τους αφορούν.

Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μαζεύτηκαν δεκάδες απολυθέντες εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την καθυστέρηση στην καταβολή των ωφελημάτων τους, παρόλο που η Βουλή αποδέσμευσε το απαραίτητο ποσό από τις 4 Μαΐου του 2015.

 

Οι συντεχνίες των εργαζομένων ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΣΥΠΚΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ  επέδωσαν ψήφισμα σε λειτουργό του Υπουργείο Οικονομικών, αφού ο Υπουργός Χάρη Γεωργιάδης απουσίαζε, με το οποίο διαπιστώνουν ότι έξι μήνες μετά το κλείσιμο της εταιρείας, η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα καταβάλλονται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, δεν υλοποιήθηκε.

“Διαπιστώνουμε απροθυμία της κυβέρνησης να συζητήσει και να εξετάσει περαιτέρω θέματα που ηγέρθησαν και συζητήθηκαν στις επαφές με τον ΠτΔ και τον Υπουργό Οικονομικών”, αναφέρουν στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι.

Ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των απολυθέντων εργαζομένων των ΚΑ, με τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος, για την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση καταβολή όλων των δικαιωμάτων των υπαλλήλων της εταιρείας και την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων, για ενέργειες που θα δώσουν την ευκαιρία εργοδότησης, εργαζομένων των ΚΑ, για κάλυψη αναγκών του κράτους.

Επίσης, απαιτούν την καταβολή αποζημιώσεων στους απολυθέντες εργαζόμενους στη βάση της πρακτικής που ακολουθήθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, καθώς και την ανάληψη δεσμεύσεων για πλήρη απόδοση του Ταμείου Προνοίας, αφού με βάση τις προωθούμενες ρυθμίσεις, τυγχάνουν σημαντικών αποκοπών σε σχέση με όσους αποχώρησαν το 2012.

Καταληκτικά, οι απολυθέντες εργαζόμενοι των ΚΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια πίστωσης στο κράτος και ότι αναμένουν τον άμεσο καθορισμό συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, για συζήτηση και ρύθμιση των θεμάτων τους.

“Ως εργαζόμενοι που ριχθήκαμε στην ανεργία έχουμε ξεχειλίσει από οργή και πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε της προτεραιότητας της πολιτείας στα θέματα που μας απασχολούν”, προσθέτουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top