ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλεί Παμπορίδη σε δημόσια συζήτηση ο Σιζόπουλος - «Γιατί αποφεύγει ν’ απαντήσει σε ερωτήματα;»

Καλεί Παμπορίδη σε δημόσια συζήτηση ο Σιζόπουλος - «Γιατί αποφεύγει ν’ απαντήσει σε ερωτήματα;»

Σε δημόσια συζήτηση προκαλεί τον πρώην Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας στον «Alpha» τόνισε πως οι προτάσεις ώστε οι μη συμβεβλημένοι γιατροί να μπορούν να συνταγογραφούν υπηρεσίες και φάρμακα εντός ΓεΣΥ εξυπηρετούν αρκετούς στόχους που είχαν τεθεί από την αρχή.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια «στόχος είναι να βελτιώσουμε αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζει η σημερινή εφαρμογή και η οποία παραβιάζει τη βασική φιλοσοφία που όλοι αποδεχθήκαμε στα λόγια αλλά στην πράξη δεν την υλοποιούμε».

Έπειτα σχολίασε τις τελευταίες τοποθετήσεις του Γιώργου Παμπορίδη λέγοντας πως «ας απαντήσει δημόσια γιατί βγαίνει συνέχεια στο διαδίκτυο να λέει αυτά που λέει. Τον καλώ σε δημόσια συζήτηση. Γιατί αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα;»

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ με γραπτή του δήλωση συμπλήρωσε ότι «μας επικρίνουν για την πρόταση που καταθέσαμε η οποία ενισχύει την φιλοσοφία του ΓεΣΥ και συμβάλλει στην βοήθεια και εξυπηρέτηση των χρόνιων ασθενών, των πασχόντων, των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων.

Όλοι, όμως, οι οποίοι μας επικρίνουν και επικαλούνται δήθεν την αλλοίωση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ, γιατί αποσιωπούν και δεν διαμαρτύρονται για τις εμφανείς παραβιάσεις τόσο της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ όσο και της διασπάθισης των εισφορών του φορολογούμενου πολίτη, όπως:

Η εισαγωγή του πολυασφαλιστικού από την πίσω πόρτα μέσα από τη συμφωνία με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κατά παράβαση της νομοθεσίας όπως μάλιστα έχει βεβαιώσει και η νομική υπηρεσία με σχετική γνωμάτευση.

Η διαφορετική αποζημίωση προς έκαστο ιδιωτικό νοσηλευτήριο για την ίδια μάλιστα ιατρική πράξη.

Η αμοιβή γιατρών που δεν είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ αλλά αμείβονται από το ΓεΣΥ μέσω των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων κατά παράβαση της νομοθεσίας όπως έχει επίσης βεβαιώσει η νομική υπηρεσία.

Η διασπάθιση των εισφορών του φορολογούμενου πολίτη όπου μέσα σε 2 χρόνια ο σφαιρικός προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 400 περίπου εκατομμύρια.

Η μη ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο σύστημα, κατά παράβαση της νομοθεσίας που προνοούσε την ένταξή τους την 1/6/2020.

Η μη ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας με τον αναγκαίο και απαιτούμενο εξοπλισμό (θα έπρεπε να υπάρχει ένας μαγνητικός τομογράφος σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια).

Οι μεγάλες λίστες αναμονής οι οποίες παρουσιάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Η μαζική αποχώρηση των γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Καλούμε όσους μας επικρίνουν να απαντήσουν τεκμηριωμένα γιατί τους ενοχλεί μία πρόταση που ενισχύει την φιλοσοφία του ΓεΣΥ και βοηθά τους ασθενείς, και δεν τους ενοχλεί η συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας και της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ που μόλις περιέγραψα.

Θυμίζουμε πως κάποιες από τις προτάσεις που έγκαιρα καταθέσαμε, ήδη από το 2015, αν γίνονταν αποδεκτές όχι μόνο δεν θα είχαμε φυγή γιατρών, αλλά θα είχαμε ένταξη ακόμη περισσότερων, ενδεχομένως και όλων. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν το θέλουν. Αλλά επιθυμούν την αποδυνάμωση του συστήματος. Όλοι αυτοί θα μας βρουν για ακόμα μια φορά απέναντί τους. Ας το έχουν υπόψη τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top