Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Αγκαλιές με την αθώωση Αλεξούι – Οι πρώτες δηλώσεις Αντώνη Δημητρίου - ΒΙΝΤΕΟ

05.11.2021
11:13
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Σε δηλώσεις για το τέλος της πολύκροτης υπόθεσης προχώρησε ο δικηγόρος υπεράσπισης των κατηγορούμενων Αντώνης Δημητρίου.

Όπως αναφέρει: «Σε μία μαραθώνια διαδικασία το Δικαστήριο σε μία πολυσέλιδη και εμπεριστατωμένη απόφαση έκρινε τον μάρτυρα κατηγορίας αναξιόπιστο. Στην ουσία μία κατασκευασμένη μαρτυρία, αυτό που προκύπτει τώρα είναι ότι έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες στον Γενικό Εισαγγελέα, τεκταινόμενα που έχουν γίνει σε αυτή την υπόθεση και αναμένουμε σεβόμενος και ο Γενικός Εισαγγελέας πάντα τη διαδικασία, τώρα με την αποπεράτωση την πλήρη έρευνα των καταγγελιών που έχουν γίνει».

Υπενθυμίζουμε ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ομόφωνα ότι οι δύο κατηγορούμενοι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ είναι αθώοι για την απόπειρα φόνου εναντίον του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», καθώς η μαρτυρία του θύματος κρίθηκε αναξιόπιστη. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο Ντίντι Ρούντολφ απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων, Αντώνης Δημητρίου, Μαρίνος Καούλλας, Άντρος Πελεκάνος και Χαρά Αλεξάνδρου, από την αρχή της εκδίκασης της υπόθεσης υποστήριζαν τη θέση ότι η ανάμειξη των κατηγορούμενων ήταν εκδικητική ενέργεια στην οποία μάλιστα έλαβε μέρος και η Αστυνομία. Αυτό στηριζόταν στις ποικίλες καταθέσεις του «Γλύκα» ο οποίος από το 2017 ενέπλεκε διαφορετικούς δράστες και ερχόταν συνεχώς σε αντιφάσεις με πέντε διαφορετικές καταθέσεις. Μάλιστα σε μία περίπτωση υποδείχθηκε φωτογραφία προσώπου Αλβανικής καταγωγής και ταυτοποιήθηκε, με τις Αρχές να εκδίδουν ένταλμα σύλληψης εναντίον του. 

Ο «Γλύκας» σε ισχυρισμούς του ανέφερε ότι δεχόταν πιέσεις για να μη μιλήσει από τότε που διαπράχθηκε η απόπειρα, έτσι κλήθηκαν ως μάρτυρες, ωστόσο με ένορκες δηλώσεις τους διέψευδαν τα όσα έλεγε με αποτέλεσμα να μην είναι τελικά ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση. Αντιθέτως μάρτυρες ανέφεραν ότι τους πίεζαν για να καταθέσουν εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Στα πλαίσια της δίκης, κλήθηκαν να καταθέσουν όσοι αστυνομικοί είχαν εμπλοκή στη διερεύνηση της υπόθεσης, με το θύμα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη δίκη, να θέτει ζητήματα διαφθοράς, παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλη η ανακριτική ομάδα ήταν η ίδια με το 2017. Μεταξύ άλλων, το θύμα, όταν ρωτήθηκε για τις αντιφατικές καταθέσεις του, ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί εσκεμμένα δεν έγραφαν ότι έλεγε ή έγραφαν διαφορετικά από αυτά που έλεγε, θέλοντας να προστατεύσουν τον Μαυρομιχάλη.

Όπως ισχυρίστηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου, από την πρώτη στιγμή κατονόμαζε τον Σήφη και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, λέγοντας πως το ίδιο βράδυ της απόπειρας, το ανέφερε στον αστυνομικό που του λάμβανε κατάθεση αλλά και τις επόμενες μέρες σε ακόμα τρείς αστυνομικούς. «Οι αστυνομικοί έγραφαν και ρωτούσαν ό,τι ήθελαν και εσκεμμένα δεν έγραφαν για Αλέξη και Σήφη», ανέφερε μεταξύ άλλων, ισχυριζόμενος παράλληλα πως η Αστυνομία διέρρεε πληροφορίες, δεν κατέγραφε αυτά που έλεγε ή έγραφε διαφορετικά από αυτά που έλεγε. Επίσης, ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί δεν ρωτούσαν τους μάρτυρες εσκεμμένα συγκεκριμένες ερωτήσεις, ενώ τους έδινε πληροφορίες και δεν τις διερευνούσαν.

Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν στο Δικαστήριο κλήθηκαν να απαντήσουν στα όσα τους καταλόγισε ο «Γλύκας», απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του.

Αναφορικά με το ερώτημα γιατί ο παραπονούμενος, δυόμισι χρόνια μετά την απόπειρα και αφού προηγουμένως ενέπλεξε άλλα πρόσωπα, αποφάσισε να δώσει νέα κατάθεση δείχνοντας άλλα πρόσωπα, ο «Γλύκας» ανέφερε πως ο λόγος που το έπραξε ήταν επειδή λοχίας της Αστυνομίας τον ενημέρωσε για νέα εγκληματική ενέργεια εναντίον του.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο, αποφάσισε να «πει την αλήθεια», μετά την ενημέρωση που έτυχε από τον λοχία, ο οποίος, σύμφωνα με τον παραπονούμενο, δεν του ανέφερε πως το πρόσωπο που θα προέβαινε στην νέα απόπειρα εναντίον του, ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης.

Ωστόσο, στην δική του μαρτυρία ενώπιον Κακουργιοδικείου, ο λοχίας, που κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, ανέφερε πως ενημέρωσε τον παραπονούμενο στις 03/01/2020 ότι κινδυνεύει με επικείμενη εγκληματική ενέργεια εναντίον του από συγκεκριμένο πρόσωπο, τον οποίο και κατονόμασε. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως ανέφερε στον «Γλύκα» πως σκοπός της απόπειρας, ήταν να ενοχοποιηθεί ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, «ώστε να κερδίσει παλιούς συνεργάτες οι οποίοι τον εγκατέλειψαν».

Επίσης, στα πλαίσια της δίκης η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κατηγόρησε τον λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την προετοιμασία των μαρτύρων κατηγορίας που κλήθηκαν στο Δικαστήριο, καθώς όπως αναφέρθηκε, υπήρχαν συναντήσεις μεταξύ των μαρτύρων, του ιδίου και μελών της ανακριτικής ομάδας. Παράλληλα, τέθηκε ζήτημα για το γεγονός ότι ο παραπονούμενος κατά την μαρτυρία του ενώπιον Κακουργιοδικείου, είχε στα χέρια του την κατάθεση άλλου μάρτυρα κατηγορίας, πράγμα το οποίο απαγορεύεται.

 

Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου υπεράσπισης Αντώνη Δημητρίου, μετά την απόφαση.