ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε το νέο προσωρινό «υπουργικό» στα κατεχόμενα

Ανακοινώθηκε το νέο προσωρινό «υπουργικό» στα κατεχόμενα

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και ο νέος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Φαΐζ Σουτζούογλου, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, όπου και ενέκρινε την νέο «υπουργικό» ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας «κυβέρνησης». 


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, τα μέλη της νέας «κυβέρνησης μειοψηφίας» UBP – DP (Κόμμα Εθνικής Ενότητας – Δημοκρατικό Κόμμα] είναι ο «πρωθυπουργός»: Φαΐζ Σουτζούογλου, «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, «υπουργός ενέργειας» Σουνάτ Ατούν, «υπουργός μεταφορών και δημοσίων έργων» Ρεσμιγιέ Τσαναλτάι, «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, «υπουργός παιδείας και πολιτισμού» Ολγκούν Αμτζάογλου, «υπουργός οικονομικών» Ντουρσούν Ογούζ, «υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος» Φικρί Ατάογλου, «υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων» Κοράλ Τσαγμάν, «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, «υπουργός εσωτερικών» Κουτλού Εβρέν και «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων» Ναζίμ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σουτζούογλου διευκρίνισε ότι αυτή η «κυβέρνηση» είναι προσωρινή μέχρι και τις παράνομες εκλογές που αναμένεται να γίνουν εντός Ιανουαρίου και υπενθύμισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αυτές να γίνουν στις 9 Ιανουαρίου.

Είπε ακόμα ότι η ψήφιση του «προϋπολογισμού» πριν τις «εκλογές» είναι σημαντική και για τον λόγο αυτό υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί η πραγματοποίηση των «εκλογών» για τουλάχιστον 21-2 βδομάδες.

Ανάφερε ακόμα ότι όλα τα «κοινοβουλευτικά κόμματα» συμφωνούν στην πραγματοποίηση των «εκλογών» την 9η Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς αν στο νέο «υπουργικό» έχουν διοριστεί άτομα που εκπροσωπούν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν είπε ότι το θέμα δεν συνδέεται με το κόμμα.

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του χθες στην «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα είπε ότι επίκεντρο της συνάντησης ήταν θέματα οικονομικής φύσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top