ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικύρωση νέου «υπουργικού» από την Άγκυρα ζητά ο Σουτζούογλου, ο ίδιος διαψεύδει τα δημοσιεύματα

Επικύρωση νέου «υπουργικού» από την Άγκυρα ζητά ο Σουτζούογλου, ο ίδιος διαψεύδει τα δημοσιεύματα

Υπό τον τίτλο «Το υπουργικό συμβούλιο αναμένει έγκριση από την Άγκυρα», η «Κίπρις Πόστασι» γράφει ότι ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Φαϊζ Σουτζούογλου ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ για το νέο «υπουργικό συμβούλιο», αλλά αυτός του είπε να συμβουλευτεί την Kυβέρνηση της Άγκυρας για αυτό το «υπουργικό συμβούλιο» και ότι θα υπογράψει μετά τη συμβουλή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, «καθώς έχουν αναφερθεί αρκετά ονόματα σχετικά με το νέο υπουργικό συμβούλιο, ο αρθρογράφος της εφημερίδας μας Γκιοκχάν Αλτινέρ κατέχει νέες πληροφορίες. Σύμφωνα με τις πηγές του, ο Σουτζούογλου υπέβαλε στον Τατάρ το νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά αυτός του υπέδειξε να διαβουλευτεί πρώτα με την Άγκυρα και μετά θα υπογράψει. Γι’ αυτό, αφού μετέβη χθες το μεσημέρι στην τουρκική πρεσβεία στη Λευκωσία, ο Σουτζούογλου διεξήγαγε κάποιες συναντήσεις. Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, οι κυβερνήσεις της τδβκ τις πλείστες φορές ετοιμάζουν τα υπουργικά συμβούλια τους, ανταλλάσσοντας ιδέες με την Κυβέρνηση της Άγκυρας στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Τις επόμενες ώρες θα είναι ξεκάθαρο πώς θα συσταθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Σουτζούογλου δεν ζήτησε ακόμη νέα συνάντηση από τον Τατάρ».

Υπό τον τίτλο «Επίσκεψη στην πρεσβεία πριν την υποβολή του υπουργικού συμβουλίου», η «Γενί Ντουζέν» επικαλούμενη πηγές της εφημερίδας από την «τουρκική πρεσβεία» στα κατεχόμενα, γράφει ότι ο Σουτζούογλου επισκέφθηκε τον Τούρκο «πρέσβη» Αλί Μπαστσερί για σχεδιασμό για την επικείμενη περίοδο.

Οι «βουλευτές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ερκούτ Σιαχαλί και Ντογούς Ντεριά επέκριναν την επίσκεψη του Σουτζούογλου στην «τουρκική πρεσβεία», γράφει η εφημερίδα.

Εξάλλου σε δηλώσεις του Φαϊζ Σουτζούογλου απέρριψε τα δημοσιεύματα, που προβάλλουν τον ισχυρισμό, ότι μετέβη χθες στην «τουρκική πρεσβεία» για να λάβει έγκριση για τη σύσταση νέας «κυβέρνησης», σύμφωνα με την «Κίπρις».

Ο κ. Σουτζούογλου ανάφερε ότι στο πλαίσιο των εκθέσεων της οικονομικής κατάστασης, προέβη σε αξιολόγηση με έμπειρους φίλους του στην «πρεσβεία».

«Παρόλο που έχουν περάσει μόνο τέσσερις ημέρες, από την στιγμή που λάβαμε την εντολή από τον πρόεδρο για σχηματισμό κυβέρνησης, έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο. Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών και διαπραγματεύσεων, που κάναμε μέχρι στιγμής, πολύ πιθανό να υποβάλλουμε σήμερα το νέο υπουργικό συμβούλιο στον Ερσίν Ταταρ για επικύρωση» είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top