ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Δεύτερη 'ανάγνωση' της δημοσκόπησης - Άλλον θέλουν για Πρόεδρο, άλλος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Δεύτερη 'ανάγνωση' της δημοσκόπησης - Άλλον θέλουν για Πρόεδρο, άλλος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί

Με δεδομένη την απόφαση Νίκου Αναστασιάδη να αποχωρήσει από την πολιτική, η συζήτηση για πιθανούς διάδοχούς του στην Προεδρία της Δημοκρατίας έχει αρχίσει για τα καλά, δεκαέξι μήνες πριν την εκλογική διαδικασία.

Υπάρχουν όμως και πολίτες που πιστεύουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα μπορούσε να εκλεγεί ξανά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας ‘Καθημερινή’ και της IMR, 11,4% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα μπορούσε να ήταν για τρίτη φορά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση όμως ποιος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί τελικά Πρόεδρος, ποσοστό 27,7% απαντά Αβέρωφ Νεοφύτου, 20,4% Νίκος Χριστοδουλίδης και 15,9% Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η πλειοψηφία προτιμάει τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Παρόλα αυτά, πιο κατάλληλος για να αναλάβει την προεδρία, σύμφωνα με το 32,2% των ερωτηθέντων είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 10,9% απαντά ότι καταλληλότερος είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, 9,4% η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, 8% απάντησε "άλλο", ενώ 7,2% απαντά ότι θα ψήφιζε Νίκο Αναστασιάδη για μια τρίτη θητεία. Ακολουθούν Αβέρωφ Νεοφύτου με 7,1%, και ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 6,1%. Ποσοστό 5,6% απαντά ότι δεν θεωρεί κανέναν κατάλληλο να αναλάβει την Προεδρία, ενώ 3,5% θεωρεί κατάλληλο τον πρώην Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη.

Ακρίβεια και οικονομικά οι κύριες ανησυχίες των πολιτών

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, και συγκεκριμένα το 43% κατατάσσουν την ακρίβεια ως το μείζον θέμα που τους απασχολεί. Ακολουθούν με 34% τα οικονομικά προβλήματα. 17% ανησυχεί για την πανδημία και τις συνέπειές της ενώ 16% για τα προβλήματα στην υγεία. 15% των ερωτηθέντων ανησυχούν για την επαγγελματική αποκατάσταση. Το Κυπριακό έρχεται σε δεύτερη πλέον μοίρα με το 14% να τον απασχολεί, ενώ 12% απάντησε τα σκάνδαλα, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE