ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Δεύτερη 'ανάγνωση' της δημοσκόπησης - Άλλον θέλουν για Πρόεδρο, άλλος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Δεύτερη 'ανάγνωση' της δημοσκόπησης - Άλλον θέλουν για Πρόεδρο, άλλος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί

Με δεδομένη την απόφαση Νίκου Αναστασιάδη να αποχωρήσει από την πολιτική, η συζήτηση για πιθανούς διάδοχούς του στην Προεδρία της Δημοκρατίας έχει αρχίσει για τα καλά, δεκαέξι μήνες πριν την εκλογική διαδικασία.

Υπάρχουν όμως και πολίτες που πιστεύουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα μπορούσε να εκλεγεί ξανά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας ‘Καθημερινή’ και της IMR, 11,4% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα μπορούσε να ήταν για τρίτη φορά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση όμως ποιος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί τελικά Πρόεδρος, ποσοστό 27,7% απαντά Αβέρωφ Νεοφύτου, 20,4% Νίκος Χριστοδουλίδης και 15,9% Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η πλειοψηφία προτιμάει τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Παρόλα αυτά, πιο κατάλληλος για να αναλάβει την προεδρία, σύμφωνα με το 32,2% των ερωτηθέντων είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 10,9% απαντά ότι καταλληλότερος είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, 9,4% η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, 8% απάντησε "άλλο", ενώ 7,2% απαντά ότι θα ψήφιζε Νίκο Αναστασιάδη για μια τρίτη θητεία. Ακολουθούν Αβέρωφ Νεοφύτου με 7,1%, και ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 6,1%. Ποσοστό 5,6% απαντά ότι δεν θεωρεί κανέναν κατάλληλο να αναλάβει την Προεδρία, ενώ 3,5% θεωρεί κατάλληλο τον πρώην Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη.

Ακρίβεια και οικονομικά οι κύριες ανησυχίες των πολιτών

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, και συγκεκριμένα το 43% κατατάσσουν την ακρίβεια ως το μείζον θέμα που τους απασχολεί. Ακολουθούν με 34% τα οικονομικά προβλήματα. 17% ανησυχεί για την πανδημία και τις συνέπειές της ενώ 16% για τα προβλήματα στην υγεία. 15% των ερωτηθέντων ανησυχούν για την επαγγελματική αποκατάσταση. Το Κυπριακό έρχεται σε δεύτερη πλέον μοίρα με το 14% να τον απασχολεί, ενώ 12% απάντησε τα σκάνδαλα, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις.

Πηγή: Καθημερινή

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top