Β. Μακεδονία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα

Β. Μακεδονία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα

Η Βόρεια Μακεδονία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 30 ημέρες σε ότι αφορά το ενεργειακό ζήτημα.

Eν μέσω πολύ σοβαρή πολιτικής κρίσης, η Βόρεια Μακεδονία έχει να αντιμετωπίσει και την ενεργειακή κρίση.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 ο Υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι ενημέρωσε πως η κυβέρνηση (που τελεί βέβαια υπό αμφισβήτηση αφού τη Δευτέρα κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας εις βάρος της) κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση για τις επόμενες 30 ημέρες.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι ο κύριος λόγος της απόφασης έχει να κάνει με τη διαταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειες γεγονός που έχει επηρεάσει τις τιμές σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα.

Προβλήματα παρουσιάζει επίσης τόσο η εγχώρια παραγωγή όσο και η αγορά κατά το πόρισμα του διαχειριστή του συστήματος.

Για τον επόμενο μήνα δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια πολιτική διαδρομή που μέσα σε δέκα χρόνια την οδήγησε από μια δύσκολη εσωκομματική δοκιμασία στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στην Προεδρία της Βουλής.