LIFESTYLE

Αντίο Game Of Thrones: Το Squid Game εκθρόνισε τη σειρά σε δημοφιλία και στο YouTube - Σε 8 εβδομάδες έσβησε μια δεκαετία

Αντίο Game Of Thrones: Το Squid Game εκθρόνισε τη σειρά σε δημοφιλία και στο YouTube - Σε 8 εβδομάδες έσβησε μια δεκαετία

Δεν έχουν τέλος τα ρεκόρ που έρχεται να καταρρίψει η δυστοπική σειρά δράσης και μυστηρίου «Squid Game» που αποτελεί πλέον το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του Netflix όλων των εποχών.

Φαίνεται πως η νοτιοκορεάτικη κουλτούρα, από την ξεπλυμένη K-Pop ως το κορεάτικο σινεμά, καταφέρνει να προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού στον ψηφιακό κόσμο. Κάπως έτσι λοιπόν συνέβη και με το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» και την αναπαραγωγή του στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο YouTube.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Variaty, από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, το Squid Game είναι η δημοφιλέστερη σειρά στον κόσμο, από πλευράς θεάσεων και στο YouTube, επισκιάζοντας ακόμη και τον θρύλο που ακούει στο όνομα Game Of Thrones.

«Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο»

Τα στοιχεία που δίνει εταιρεία ανάλυσης περιεχομένου, η Vobile, δείχνουν πως το Squid Game έχει συγκεντρώσει 17 δισεκατομμύρια προβολές σε τρέιλερ, χιουμοριστικά βίντεο, αναπαραστάσεις θρυλικών σκηνών της σειράς από θαυμαστές και άλλες αναρτήσεις με θέμα τη σειρά στο YouTube.

«Στα δέκα χρόνια που εξετάζουμε το YouTube, δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο», δήλωσε στο Variety ο Τζάρεντ Νέιλορ, αντιπρόεδρος ανάπτυξης κοινού της Vobile. Η εταιρεία εντοπίζει και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο διαμοιράζονται έργα πνευματικής ιδιοκτησίας και συν-χρησιμοποιούνται στον ψηφιακό χώρο.

17 δισεκατομμύρια θεάσεις σε 8 εβδομάδες

Η Vobile εκτιμά ότι οι 17 δισεκατομμύρια προβολές προέρχονται από 129.000 βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στο YouTube. Αυτά τα βίντεο μετρούν επίσης 533 εκατομμύρια αντιδράσεις (likes, dislikes και σχόλια).

Την ίδια ώρα, το Game Of Thrones είχε οκτώ σεζόν και πάνω από μια δεκαετία στον κυβερνοχώρο για να συγκεντρώσει 16,9 δισεκατομμύρια προβολές από 430.000 αναρτήσεις βίντεο. Μια επίδοση την οποία ξεπέρασε ήδη το Squid Game σε κάτι περισσότερο από 8 εβδομάδες.

Μπορείτε να υποθέσετε πως για κάθε σεζόν/χρόνο του εξαίρετου GOT, το «Παιχνίδι του καλαμαριού» ήθελε μία εβδομάδα προκειμένου να φτάσει σε δημοφιλία τις αναρτήσεις του προγράμματος της HBO στο YouTube.

Η είδηση αυτή, για τη σειρά του Netflix που έσπασε κάθε ρεκόρ θέασης στην πλατφόρμα δεν είναι σίγουρα έκπληξη για όσους ακούν παντού γύρω τους συζητήσεις για την νοτιοκορεάτικη σειρά.

Να θυμίσουμε πως ο δημιουργός του Squid Game, επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η δεύτερη σεζόν βρίσκεται ήδη στο στάδιο της παραγωγής από το Netflix.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top