ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανεβαίνουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία- Ανησυχία για επιδείνωση της κατάστασης

Ανεβαίνουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία- Ανησυχία για επιδείνωση της κατάστασης

Η αύξηση των νοσηλευομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια χτυπά το καμπανάκι του συναγερμού στο υπουργείο Υγείας και στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πρωτοφανής αύξηση των περιστατικών εποχικών λοιμώξεων που εισάγονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα να πιέζεται το σύστημα υγείας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας υπάρχουν περίπου 30 περιστατικά μη covid, αριθμός ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλος.

Οι ανησυχίες των αρμοδίων γίνονται πιο έντονες δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση των περιστατικών covid, γεγονός που θα βάλει σε μεγαλύτερη δοκιμασία το σύστημα υγείας. Τα περισσότερα περιστατικά μη covid αποδίδονται σε εποχική έξαρση ιογενών λοιμώξεων, όπως πνευμονιών, βρογχίτιδων, κ.ά., σε συνδυασμό με την αυξημένη ροή καρδιολογικών, εγκεφαλικών, ορθοπεδικών και άλλων περιστατικών.

Η διευθυντική ομάδα του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή και ενεργοποιεί το επιχειρησιακό πλάνο που χρησιμοποιήθηκε με αποτελεσματικότητα στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα περιστατικά covid η προσοχή του ΟΚΥπΥ αλλά και του Υπουργείου Υγείας στρέφεται στις ευάλωτες ομάδες, δηλαδή τους ηλικιωμένους και τα άτομα διαφόρων ηλικιών με προβλήματα υγείας.

Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά covid οι αριθμοί δείχνουν ότι σε ποσοστό κοντά στο 65% οι νοσηλευθέντες είναι άτομα χωρίς εμβολιαστικό ιστορικό, ενώ οι υπόλοιποι είναι άτομα που εμβολιάστηκαν σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Ως εκ τούτου, πρόκειται για περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν λήψης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top