ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεσπά η μητέρα της 24χρονης: «Ο πόνος του παιδιού κατέληξε σε ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης»

Ξεσπά η μητέρα της 24χρονης: «Ο πόνος του παιδιού κατέληξε σε ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης»

Αυτούσια τη δημόσια τοποθέτηση της μητέρας της 24χρονης όπως αυτή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η κόρη της παραθέτει η ΟΣΑΚ, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΠΙΣ σε σχέση με αντεγκλήσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ ΟΣΑΚ και του Διευθυντή της Παιδιατρικής του Μακάρειου Αβραάμ Ηλία.

Οι οργανωμένοι ασθενείς σε ανακοίνωση που συνοδεύει την τοποθέτηση αναφέρουν πως «η ΟΣΑΚ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΙΣ ο οποίος εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Μάριου Κουλούμα καταγγέλλοντας τον ότι αγνοώντας τους νόμους, διεκδίκησε την εξυπηρέτηση «ενήλικης» από το παιδιατρικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου», παραθέτει απλώς την αυτούσια τοποθέτηση της μητέρας.

Η μητέρα της 24χρονης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κόρη της βίωσε όλη την ταλαιπωρία που περιγράφεται στο άρθρο του κ Κουλούμα, «ταλαιπωρία για την οποία έχω την άποψη ότι φέρετε σημαντική ευθύνη».

«Δυστυχώς η ασθενής δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει για να σας απαντήσει η ίδια. Ωστόσο, είναι άνθρωπος και έχει κάθε δικαίωμα να ακουστούν οι ανάγκες και οι εμπειρίες της. Θέλω να πιστεύω ότι αναγνωρίζετε ότι ο στόχος του ΓεΣΥ και της Παιδιατρικής Κλινικής είναι η καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασθενών. Αν αναγνωρίζετε αυτή τη θεμελιώδη αρχή, τότε έχω την άποψη ότι πρέπει να αποδεχθείτε και τη θέση ότι οι ανάγκες του ασθενούς πρέπει να είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του ΓεΣΥ, της Παιδιατρικής Κλινικής και εσάς προσωπικά», αναφέρει.

Η μητέρα γράφει στην δημόσια τοποθέτησή της πως το παιδί της είναι 24 χρονών, ζυγίζει ωστόσο μόνο 39 κιλά, δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον του, δεν μπορεί να σιτιστεί μόνο του, δεν μπορεί να κινηθεί μόνο του και δεν είχε ούτε και μπορεί να έχει τις απολαύσεις της παιδικής ηλικίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ακόμη και οι εντατικολόγοι ενηλίκων την πληροφόρησαν ότι τέτοια άτομα είναι καλύτερα να νοσηλεύονται ως παιδιά, «εκεί που είναι γνωστά, εκεί που υπάρχει ολόκληρο το ιστορικό τους και εκεί που η εμπειρογνωμοσύνη, λόγω της μακρόχρονης περίθαλψής τους στις παιδιατρικές κλινικές, είναι καλύτερη».

Η μητέρα της νεαρής επικρίνει τον Δρ Ηλία ότι επέλεξε να αναγάγει την οικογενειακή τους δυσκολία και τον πόνο του παιδιού της «σε ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ σας και του χειρουργού που αποδέχθηκε να αναλάβει την ευθύνη για ένα μακροσκελές και πολύπλοκο χειρουργείο».

Απευθυνόμενη στον Δρ Ηλία αναφέρει ότι «ασθενείς όπως το παιδί μου και γονείς όπως εγώ, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να στηριζόμαστε στον ανθρωπισμό σας, στην ευαισθησία σας απέναντι στην αποστολή του ιατρικού λειτουργήματος».

Καλεί επίσης όλους τους φορείς, Υπουργείο Υγείας, ΟΚΥπΥ και εμπλεκόμενους, «να κάνουν ό,τι χρειάζεται ώστε κανένας ασθενής και κανένας γονιός να μην βιώσουν αυτά που εμείς βιώσαμε στα χέρια σας τις τελευταίες πολλές μέρες».

«Αίτημα μας, η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Υγείας ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για να εξυπηρετούνται σωστά και έγκαιρα άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με την συγκεκριμένη ασθενή», καταλήγει η μητέρα στη δημόσια τοποθέτησή της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top