Γιατί οδηγηθήκαμε στην τρίτη δόση στους άνω των 18 – «Η πανδημία εξελίσσεται σε ασθένεια των ανεμβολίαστων»

Γιατί οδηγηθήκαμε στην τρίτη δόση στους άνω των 18 – «Η πανδημία εξελίσσεται σε ασθένεια των ανεμβολίαστων»

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης, Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», σχολιάζοντας τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε τελικά στην τρίτη δόση στους άνω των 18.

«Ήταν δύο παράλληλοι οι στόχοι. Από τη μία η θωράκιση αυτών που από τη πρώτη στιγμή έτρεξαν να εμβολιαστούν και διαπιστώθηκε στην πορεία ότι αυτή η εμβολιαστική τους κάλυψη μειωνόταν με το πέρασμα του χρόνου και από την άλλη, μιαα σημαντική ομάδα συμπολιτών μας παραμένουν παντελώς ανεμβολίαστοι και αυτό μας ανησυχεί, πρέπει να πειστούν αυτοί οι συμπολίτες να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Αναστασιάδης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τη δυνατότητα στη διαθεσιμότητα εμβολίων οπότε αυτά τα εμβόλια πρέπει να χρησιμοποιηθούν», πρόσθεσε.

Παράλληλα το Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών, επισήμανε πως η πανδημία εξελίσσεται πλέον σε παιδική ασθένεια ή ασθένεια των νεότερων ηλικιών και των ανεμβολίαστων.

Καταληκτικά, στην ερώτηση αν θα έπρεπε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα εκτός της αναμνηστικής δόσης στους άνω των 18 ο κύριος Αναστασιάδης είπε πως δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό που απευχόμαστε όλοι διότι μπορεί να καταστεί αναγκαίο τις επόμενες μέρες.

Παρόλαυτα παρόλο που βρίσκει κατανοητή τη τάση υποτίμησης και εφησυχασμού δεν θα έπρεπε να το κάνουμε αφού τα νούμερα δεν μας επιτρέπουν να εφησυχαζόμαστε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ιδίως το Κυπριακό προέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τούφαν Έρχιουρμαν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρχιουρμαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE