ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σκέψεις για μέτρα για να προλάβουμε τα χειρότερα τις γιορτές- Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Σκέψεις για μέτρα για να προλάβουμε τα χειρότερα τις γιορτές- Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Βαρόμετρο των αποφάσεων για ανακοπή της ανοδικής πορείας των κρουσμάτων του κορωνοϊού αποτελούν οι επόμενες μέρες και σε περίπτωση που οι επιδημιολογικοί δείκτες συνεχίσουν να κινούνται στους ίδιους ανησυχητικούς ρυθμούς δεν αποκλείεται η επαναφορά αυστηρότερων μέτρων.

Η επιδημιολογική επιβάρυνση των τελευταίων ημερών έχει επιτείνει την ανησυχία που επικρατεί στην κυβέρνηση και παρά την κατ᾽αρχήν πολιτική απόφαση αποκλεισμού της αυστηροποίησης των μέτρων, είναι πλέον ορατό το σενάριο στροφής 180 μοιρών ώστε να προληφθούν τα χειρότερα. Η ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων την περίοδο των γιορτών είναι ιδιαίτερα έντονη και κανένας δεν θέλει να ζήσουμε ξανά το προηγούμενο που βιώσαμε πέρσι όταν η καθυστέρηση στη λήψη δραστικών μέτρων οδήγησε σε lockdown την περίοδο των γιορτών.

Η έξαρση της διασποράς και των νοσηλειών σήμανε νέο συναγερμό στο υπουργείο Υγείας αφού για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 65% και πλησιάζει στο φράγμα του 1%, κάτι το οποίο, όπως δείχνει η εμπειρία, εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε εκτροχιασμό της κατάστασης, εξέλιξη την οποία όλοι απεύχονται.

Η εντατικοποίηση της εκστρατείας για αύξηση των εμβολιασμών ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, όπως και η αύξηση των τεστ αντιγόνου στα σχολεία, είναι δύο από τα πλέον ανώδυνα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι. Η συνέχεια όμως, σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση, θα περιλαμβάνει και αυστηρότερα μέτρα ιδιαίτερα σε χώρους αυξημένου συγχρωτισμού ή υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα νοσηλευτήρια, οι στέγες ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην υπόλοιπη Ευρώπη στέλνει σήμα κινδύνου και στην Κύπρο, όπου συνήθως το κύμα της έξαρσης έρχεται με καθυστέρηση δύο περίπου εβδομάδων. «Πρέπει να κινηθούμε τάχιστα για να προλάβουμε τα χειρότερα» δήλωσε στο themaonline αρμόδια πηγή, η οποία διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο η αυστηροποίηση των μέτρων να απασχολήσει την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που οι δείκτες συνεχίσουν την ανιούσα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top