ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Προειδοποιεί ο Καραγιάννης: «Όλοι κυκλοφορούν με την μάσκα κάτω από την μύτη - Αν δεν μαζευτούμε εκεί θα υπάρξουν μέτρα»

Προειδοποιεί ο Καραγιάννης: «Όλοι κυκλοφορούν με την μάσκα κάτω από την μύτη - Αν δεν μαζευτούμε εκεί θα υπάρξουν μέτρα»

Για την αύξηση των κρουσμάτων, για το ενδεχόμενο λήψεις περιοριστικών μέτρων και πως θα αντιμετωπίσουμε ένα πέμπτο κύμα μίλησε την ιστοσελίδα μας ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ThemaOnline το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, η άνοδος κάθε άλλο παρά μικρή είναι, καθώς από τα 250 κρούσματα ξεπεράσαμε τα 380, ενώ την ανησυχία του εξέφρασε για το τι αριθμοί θα ανακοινωθούν απόψε (17/11).

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δρ. Καραγιάννης: «Χθες πήγα σε ένα χώρο, όπου τους έβλεπα όλους με την μάσκα κάτω από την μύτη. Αυτό δεν θα μας φέρει καλά αποτελέσματα».

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι αν τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 500, τότε εκεί θα ηχήσει καμπανάκι κινδύνου, θέλοντας να τονίσει πως εκεί η μόνη επιλογή θα είναι η αυστηροποίηση των μέτρων.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα τύπου lockdown, μηνύματα και κέρφιου, ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε: «Αν ληφθούν δραστικά μέτρα δεν βλέπω τον λόγο, όμως αν δεν μαζευτούμε εκεί θα υπάρξουν μέτρα».

Τέλος είπε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Υπουργό Υγείας, θα δουν που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του, μεγάλη διασπορά υπάρχει στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top