Προκαλεί η φωτογραφία του Ερντογάν με τον χάρτη του «τουρκικού κόσμου» που περιλαμβάνει και την Κύπρο

Προκαλεί η φωτογραφία του Ερντογάν με τον χάρτη του «τουρκικού κόσμου» που περιλαμβάνει και την Κύπρο

Μ’ έναν προκλητικό χάρτη με τον … «τουρκικό κόσμο», μέσα στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η Θράκη και η Κύπρος, φωτογραφήθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και κυβερνητικός του εταίρος, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

 
 

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, όπου συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πορεία της συνεργασίας τους.


Πριν από το ιδιαίτερο τετ α τετ, Ερντογάν και Μπαχτσελί πόζαραν μπροστά στον φακό, κρατώντας προκλητικά τον χάρτη των «τουρκικών χωρών», μέσα στον οποίον συμπεριλαμβάνονται τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας αλλά και περιοχές που ζουν μοσουλμάνοι που η Τουρκία θεωρεί «ομογενείς», όπως στην Ρωσία, στα νότια Βαλκάνια κ.α.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος του MHP Μπαχτσελί πόζαραν με τον τουρκικό παγκόσμιο χάρτη» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της Yeni Safak.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE