Προκαλεί η φωτογραφία του Ερντογάν με τον χάρτη του «τουρκικού κόσμου» που περιλαμβάνει και την Κύπρο

Προκαλεί η φωτογραφία του Ερντογάν με τον χάρτη του «τουρκικού κόσμου» που περιλαμβάνει και την Κύπρο

Μ’ έναν προκλητικό χάρτη με τον … «τουρκικό κόσμο», μέσα στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η Θράκη και η Κύπρος, φωτογραφήθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και κυβερνητικός του εταίρος, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

 
 

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, όπου συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πορεία της συνεργασίας τους.


Πριν από το ιδιαίτερο τετ α τετ, Ερντογάν και Μπαχτσελί πόζαραν μπροστά στον φακό, κρατώντας προκλητικά τον χάρτη των «τουρκικών χωρών», μέσα στον οποίον συμπεριλαμβάνονται τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας αλλά και περιοχές που ζουν μοσουλμάνοι που η Τουρκία θεωρεί «ομογενείς», όπως στην Ρωσία, στα νότια Βαλκάνια κ.α.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος του MHP Μπαχτσελί πόζαραν με τον τουρκικό παγκόσμιο χάρτη» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της Yeni Safak.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE