ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αννίτα Δημητρίου στον Μαραθώνιο Λάρνακας: "Ο αθλητισμός να ενώνει πολιτισμούς και λαούς"

Η Αννίτα Δημητρίου στον Μαραθώνιο Λάρνακας: "Ο αθλητισμός να ενώνει πολιτισμούς και λαούς"

Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στην έναρξη της δρομικής διοργάνωσης «Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας».

Η παρουσία σας εδώ σήμερα κυριακάτικα είναι μία απτή απόδειξη της δύναμης που έχει ο αθλητισμός να ενώνει πολιτισμούς και λαούς εκπέμποντας μηνύματα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας, τα οποία έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Είναι με μεγάλη χαρά και συγκίνηση λοιπόν που βρίσκομαι ανάμεσα σε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, διάφορων ηλικιών, τους οποίους όμως συνδέει κάτι πολύ σημαντικό. Η αγάπη για τον αθλητισμό και η αγάπη για τον άνθρωπο. Μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο τόσο για τους αθλητές όσο και για το σύνολο της κοινωνίας, με τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του COVID-19 να είναι ακόμα αισθητές, και μετά από το πλήγμα που επέφερε η πανδημία στις αθλητικές διοργανώσεις, η σημερινή επανεκκίνηση δημιουργεί ένα αίσθημα ανάτασης. Ένα αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Γι’ αυτό και με τιμάει ιδιαίτερα η πρόσκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου τη διοργάνωση και να χαιρετίσω την έναρξη του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, του πρώτου πράσινου μαραθωνίου της Κύπρου, ο οποίος έχει και σημαντική φιλανθρωπική διάσταση. Το αθλητικό αυτό γεγονός είναι εξαιρετικής σημασίας τόσο για την πόλη και επαρχία της Λάρνακας όσο και για ολόκληρη την Κύπρο, καθώς τοποθετεί την περιοχή μας στον διεθνή αθλητικό χάρτη, προβάλλοντάς την ως θελκτικό και ποιοτικό προορισμό και προάγοντας παράλληλα τον αθλητικό τουρισμό.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να γνωρίσει κανείς μια πόλη είναι να τη διασχίσει. Ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας προσφέρει την ευκαιρία στους δρομείς, τόσο τους συμπολίτες μας όσο και τους επισκέπτες, να γνωρίσουν τη Λάρνακα μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή που αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της πόλης αλλά και την μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά της. Μακραίωνη είναι εξάλλου και η ιστορία του αθλητισμού στην Κύπρο, όπως και οι δεσμοί του νησιού μας με το ολυμπιακό ιδεώδες, που αναβιώνει μέσα από διοργανώσεις όπως η σημερινή.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας και τις αξίες που αυτός πρεσβεύει: το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, την ισορροπημένη ανάπτυξη σώματος και πνεύματος του ανθρώπου, ως ατόμου και ως πολίτη, που προάγει την κοινωνική αρμονία, καθώς και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης, που οδηγεί στην ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.

Θέλω να τονίσω επίσης την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμμετοχή εφήβων με ειδική διαδρομή φέτος στους αγώνες, καθώς η ενασχόληση με τον αθλητισμό από νεαρή ηλικία, πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία και την ευεξία, διαπλάθει ήθος και καλλιεργεί αρετές, όπως είναι η πειθαρχία και ο αλληλοσεβασμός, και διδάσκει την αξία της συμμετοχής σε έναν έντιμο αγώνα που γίνεται όχι με στόχο την υλική ανταμοιβή αλλά «περί αρετής».

Θα ήθελα, κλείνοντας, να συγχαρώ τους διοργανωτές, τους χορηγούς, τους εθελοντές, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν, για να γίνει πραγματικότητα το κορυφαίο αυτό για τον τόπο μας αθλητικό γεγονός. Στους συμμετέχοντες εύχομαι, στον καθένα προσωπικά, να εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους που αφορούν είτε την κατάρριψη χρονικών ορίων είτε την υπέρβαση των ατομικών τους ορίων και να κατακτήσουν εκείνο που αποζητούν μέσα από τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Εξάλλου ο αγώνας δεν είναι για να αναδείξει μόνο τα αποθέματα αντοχής και δύναμης αλλά και τα αποθέματα αγάπης. Άλλωστε σημασία έχει πάντα η διαδρομή και το τι θα αποκομίσει ο καθένας από αυτήν και όχι μόνο ο προορισμός.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top