Αυτή είναι η κατηγορία ανθρώπων που έχει ανοσία στον κορωνοϊο

Αυτή είναι η κατηγορία ανθρώπων που έχει ανοσία στον κορωνοϊο

Αποδείχθηκε ότι στο αίμα των ιατρών που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ασθενείς με κορονοϊό, υπάρχουν συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού.


Επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισαν μια κατηγορία ανθρώπων με μοναδικές ιδιότητες ανοσίας έναντι της μόλυνσης από κορωνοϊό. Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε νοσοκομεία και κόκκινες ζώνες για τον κορωνοϊό.

Διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα στο αίμα τους ήταν ασυνήθιστα υψηλά σε Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σε θέση να αναγνωρίζουν επικίνδυνες λοιμώξεις όταν εισέρχονται στο σώμα, γράφει το περιοδικό Nature.

Πριν από αυτό, οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερους από 750 γιατρούς που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ασθενείς με κορωνοϊό. Σύμφωνα με μια από τις εκδοχές, θα μπορούσαν να αποκτήσουν συγκεκριμένα αιμοσφαίρια αφού μολυνθούν με τον COVID-19, ο οποίος προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για αυτό. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Παραστάσεις κατά των εκτενών παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο φέτος κάνει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Μιχαήλ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς τον διεθνή οργανισμό για εφαρμογή των αποφάσεών του για το Κυπριακό.