ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Πανά : Πως θα σώσουμε τα Χριστούγεννα - «Είναι ένας μαραθώνιος…βρισκόμαστε στη τελική διαδρομή»

Δρ. Πανά : Πως θα σώσουμε τα Χριστούγεννα -  «Είναι ένας μαραθώνιος…βρισκόμαστε στη τελική διαδρομή»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», η Δρ. Ζωή Πανά, Σύμβουλος Υπουργού Υγείας, αναφέρεται στην προστασία των σχολείων από την πανδημία, στην επιβολή μέτρων καθώς και στο χειμώνα που περιμένουμε, δίνοντας ορισμένα μηνύματα προς τους πολίτες.

Η Δρ. Πανά δηλώνει «Δεν θέλουμε να στιγματίσουμε κανένα χώρο , πόσο μάλλον το κομμάτι του σχολείου που είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα όπως ξέρετε και η κοινή πρόκληση για όλους μας είναι να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά. Ήταν αναμενόμενο να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων στα σχολειά και είναι λογικό να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την ασφάλεια πρακτικά, στον σχολικό χώρο. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να αυξήσουμε την ασφάλεια, να προστατέψουμε τα παιδιά μας και τους πολίτες από ένα κύμα κι έναν χειμώνα ο όποιος δεν θα είναι εύκολος».

Απαντώντας στο ερώτημα για επιβολή μελλοντικών περιοριστικών μέτρων, η κα Πανά εξηγεί πως πάντα δίνουν ένα χρονικό περιθώριο στους πολίτες να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης και το ποια είναι τα διαθέσιμα όπλα αυτή τη στιγμή που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Παράλληλα, προσθέτει πως κατά τη γνώμη της κανένας δεν θέλει να μπει σε μια φαρέτρα περιοριστικών μέτρων 2 χρόνια μετά την πανδημία, άρα αυτό που προσπαθούν είναι όχι μόνο να μην δημιουργήσουν διχασμό, αλλά να προστατέψουν τις ευπαθείς ομάδες οι οποίες  δεν είναι μόνο οι υπερήλικες και οι ανοσοκατεσταλμένοι, αλλά και τα άτομα τα οποία δεν έχουν κτίσει την ανοσία τους.

«Είναι ένας μαραθώνιος στον οποίο βρισκόμαστε στη τελική διαδρομή. Θα τα καταφέρουμε και θα το δούμε ότι μετά το χειμώνα με τις παγκόσμιες προσπάθειες, θα μεταπηδήσουμε σε μια άλλη κατάσταση, στην ενδημική, αλλά τώρα πραγματικά τα μηνύματα που λαμβάνουμε και από τις γειτονικές χώρες είναι ότι η μετάλλαξη δέλτα, ως το πιο μεταδοτικό στέλεχος, μαζί με τον χειμώνα και τον κλειστό χώρο θα δώσουν μια εικόνα που δεν ξαναείδαμε», επισήμανε η Σύμβουλος Υπουργού Υγείας.

Τόνισε επίσης, «Προσπαθούμε να βρούμε  μια ισορροπία μεταξύ του να μην στραγγαλίσουμε την κοινωνία, την οικονομία και να μην προωθήσουμε κι άλλο τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις,  με το να μην παραγνωρίσουμε την πρωταρχική μας αξία, την υγεία».

Όσο αφορά την 3η δόση η Κ. Πανά τόνισε ότι η ενίσχυση του ανοσιακού μας συστήματος είναι τέτοια που ενδεχομένως να μην χρειαστεί μετά από ένα 6μηνο να επανεμβολιαστούμε,  άρα είναι πολύ κρίσιμης σημασίας  να κάνουμε τη ενισχυτική μας δόση και για προστασία της Κύπρου μας και για να πετύχουμε την παγκόσμια ύφεση.

Καταληκτικά, στέλνει μήνυμα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν, να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό για να σώσουμε τα Χριστούγεννα.

 Δείτε το απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top