Μαύρη Τρίτη στην Τουρκία με το δολάριο σε ιστορικό ρεκόρ

Μαύρη Τρίτη στην Τουρκία με το δολάριο σε ιστορικό ρεκόρ

Μαύρη Τρίτη η σημερινή για τη Τουρκία, καθώς η κατάσταση στην οικονομία έφτασε στα όριά της με το δολάριο να έχει ξεπεράσει το ιστορικό ρεκόρ των 13 τουρκικών λιρών και το ευρώ το επίσης ιστορικό ρεκόρ των 15 τουρκικών λιρών. Και αυτό έπειτα από τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν μετά από το Υπουργικό Συμβούλιο ότι “ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε με αυτή την πολιτική, γιατί το κάνουμε, πώς το κάνουμε, ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουμε και τι θα πετύχουμε στο τέλος”  και περιγράφοντας τη διαδικασία ως “οικονομικό απελευθερωτικό πόλεμο”.


Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι τράπεζες διέκοψαν τις αγοραπωλησίες συναλλάγματος για μικρό χρονικό διάστημα ενώ υπήρξαν προβλήματα στην πρόσβαση σε πολλές τράπεζες. Δεν υπήρξε ακόμη ανακοίνωση από καμία τράπεζα σχετικά με το θέμα.
Στο μεταξύ όπως μεταδίδεται ένα ένα άρχισαν να κλείνουν και τα ανταλλακτήρια στην Τουρκία λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής του δολαρίου έναντι της λίρας έπειτα από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την οικονομία. “Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το ταμπλό γιατί δεν υπήρχε σταθερότητα. Ούτε ο πελάτης ούτε εμείς πρέπει να είμαστε το θύμα”. 

Σε δηλώσεις του στην αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ ο έμπορος Ρεσάτ Γιλμάζ στην Κλειστή Αγορά δήλωσε: “Υπάρχει ένας πραγματικά μεγάλος σεισμός. Τα γραφικά προφανώς έσπασαν ένα προς ένα.  Η ένταση είναι πολύ υψηλή. Πιστεύεται ότι αυτή η κατάρρευση στις αγορές θα συνεχιστεί. Επειδή οι αγορές αφέθηκαν στη μοίρα τους".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που άρχισε στις 9:00 το πρωί, μετά τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των Υπουργείων.

BEST OF TOTHEMAONLINE