ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στο «χορό» των μέτρων μπαίνει ξανά το νησί - Ανεμβολίαστοι και μικρά παιδιά "πρωταγωνιστές"

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στο «χορό» των μέτρων μπαίνει ξανά το νησί - Ανεμβολίαστοι και μικρά παιδιά "πρωταγωνιστές"

Νέα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη από τον Υπουργό Υγείας, που πρωταγωνιστές είναι οι ανεμβολίαστοι και τα μικρά παιδιά. Πιο συγκεκριμένα αλλαγές είδαμε κυρίως στους ανεμβολίαστους αλλά και στα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη διενέργεια self-test από τις 13 Δεκεμβρίου όπου θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να το διενεργούν.

Το self test θα επιβαρύνει τον πολίτη σε περίπτωση μη εμβολιασμένων ατόμων, ενώ στις περιπτώσεις εμβολιασμένων ατόμων, θα επιχορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας και θα συνταγογραφούνται από τους Προσωπικούς Ιατρούς. Διευκρινίζεται ότι, τα self test δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους με Rapid ή Pcr για σκοπούς Safe Pass και σε περίπτωση θετικής ένδειξης, το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνεται με εξέταση Pcr.

Όσο αφορά τους ανεμβολίαστους φαίνεται να "κλείνουν οι πόρτες" γηπέδων, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων εστίασης αλλά και νυχτερινών κέντρων αφού σύμφωνα με τα νέα μέτρα από τις 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

(i) κλειστά και υπαίθρια γήπεδα

(ii) θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων

(iii) νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

Διευκρινίσεις εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με το τι θα ισχύει στους κλειστούς χώρους, για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για απαγόρευση εισόδου σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, κινηματογράφους, θέατρα, αμφιθέατρα, αίθουσες θεαμάτων και χώρους εστίασης.

Τονίζεται ότι τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους SafePass (πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα).

Για παιδιά κάτω των 6 ετών δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

Για τις υπόλοιπες αποφάσεις θα ακολουθήσουν διευκρινίσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top