Έμειναν τα χαλούμια στις αποθήκες - Οι συνέπειες της πανδημίας στο εμπόριο

Έμειναν τα χαλούμια στις αποθήκες - Οι συνέπειες της πανδημίας στο εμπόριο

Η Κύπρος βρίσκεται με ένα απόθεμα 6.000 τόνων χαλουμιού, που έμεινε απούλητο λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού που αποδυνάμωσε την εγχώρια και τη διεθνή ζήτηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι παραγωγοί έχουν περισσότερα από έξι εκατομμύρια κιλά χαλούμι αποθηκευμένα σε αποθήκες, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου ενώπιον του κοινοβουλίου.

Η ζήτηση το παραδοσιακό τυρί κατέρρευσε το τρέχον έτος, καθώς έκλεισαν οι χώροι εστίασης σε όλη την Ευρώπη για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, κάτι που οδήγησε στο κλείσιμο των ξενοδοχείων και αποτέλεσε εμπόδιο για τον τουρισμό στο νησί.

Στο εξής, η κυπριακή κυβέρνηση κινητοποιεί τους πρεσβευτές της στο εξωτερικό για να βοηθήσουν τους παραγωγούς να διαθέσουν τα αποθέματά τους σε χαλούμι -- το σημαντικότερο και γνωστότερο εξαγωγικό προϊόν του νησιού -- προς άλλες αγορές, πρόσθεσε η υπουργός.

Το χαλούμι, που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, καταχωρήθηκε τον Απρίλιο από την ΕΕ στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά απορροφώντας σχεδόν το 50% των εξαγωγικών πωλήσεων του τυριού, μπροστά από τη Σουηδία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τις οικογένειες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου να τις ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν τις δολοφονίες των δύο ηρώων, τριάντα χρόνια μετά τη θυσία τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE