ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι μαθητές θα εξαιρεθούν από τη μάσκα – «Δύσκολα θα δοθεί πιστοποιητικό από παιδίατρους για εξαίρεση από τη χρήση μάσκας»

Ποιοι μαθητές θα εξαιρεθούν από τη μάσκα – «Δύσκολα θα δοθεί πιστοποιητικό από παιδίατρους για εξαίρεση από τη χρήση μάσκας»

Στην αναγκαιότητα να «θωρακιστεί» και ο παιδικός πληθυσμός κατά της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας, Δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA, «ALPHA Καλημέρα».

«Ήδη έχει καταδειχθεί η αναγκαιότητα και για τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Βιώνουμε μια έξαρση εν μέσω της εμφάνισης υπόλοιπων λοιμώξεων του αναπνευστικού που παρατηρήσαμε από αρχές Σεπτεμβρίου, οι παιδιατρικές κλινικές όπως και οι κλινικές για νοσηλεία ενηλίκων ήδη δέχονται ισχυρή πίεση και ο χειμώνας ακόμη δεν έχει μπει», ανέφερε ο κύριος Αναστασιάδης.

Ωστόσο πρόσθεσε πως η δοσολογία του εμβολίου της Pfizer στον παιδικό πληθυσμό θα είναι μικρότερη. 

«Με ένα εμβόλιο που έχει περάσει όλη τη διαδικασία των μελετών και ερευνών, που έχει αδειοδοτηθεί εδώ και ένα μήνα από τον αυστηρό οργανισμό αξιολόγησης της Αμερικής τον FDA. Με ένα εμβόλιο που ο ΕΜΑ γνωμοδότησε για την αναγκαιότητα χρήσης του και στα παιδιά, θεωρούμε επιβεβλημένη αυτή τη σύσταση που θα γίνει και στον Υπουργό», είπε συγκεκριμένα.

Εξαιρέσεις μαθητών για χρήση μάσκας

Όσο αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Δημοτικά σχολεία ο Δρ. Αναστασιάδης είπε πως οι εξαιρέσεις θα είναι ελάχιστες. 

«Η χρησιμότητα της μάσκας φάνηκε από την ισχυρότατη μείωση άλλων λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Οι ομάδες παιδιών που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν είναι κάποια παιδιά που έχουν σοβαρές νοητικές ή αναπτυξιακές διαταραχές ή διαταραχές στη συμπεριφορά όπως είναι ο βαρύς αυτισμός και τα οποία δεν ανέχονται τη μάσκα. Εννοείται εξαιρούνται και τα άτομα που παρουσιάζουν εκείνη την ώρα αναπνευστική δυσχέρεια και αδυνατούν να κάνουν σωστή χρήση της μάσκας»

Γίνεται μεγάλη συζήτηση ποια παιδιά θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη χρήση μάσκας επισήμανε ο κύριος Αναστασιάδης λέγοντας πως από τους παιδιάτρους δύσκολα θα δοθεί πιστοποιητικό για εξαίρεση από τη χρήση μάσκας.

«Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρήζουν εξαίρεσης. Αυτό που πρέπει να γίνει από γονείς και εκπαιδευτικούς είναι η σωστή εκπαίδευση και επίβλεψη», είπε καταληκτικά.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top