Χωρίς αρνητικό rapid test τα παιδιά του Δημοτικού για την πρώτη μέρα των μέτρων - Η εξήγηση του Υπουργείου

Χωρίς αρνητικό rapid test τα παιδιά του Δημοτικού για την πρώτη μέρα των μέτρων - Η εξήγηση του Υπουργείου

Κανονικά θα προσέλθουν στο σχολείο τα παιδιά τη Δευτέρα 29/11, παρά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.

Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι δεν χρειάζεται να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους αρνητική εξέταση rapid test, αφού η σχετική ανάλυση θα γίνει στη σχολική μονάδα του σχολείου τους.

Αναφορικά με την προστατευτική μάσκα αυτή θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και όχι της Προδημοτικής.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα, που δείχνουν ότι το 1/3 των κρουσμάτων προέρχονται από τα σχολεία.

Εκ μέρους του Υπουργείου αντιλαμβάνονται και κατανοούν τις αντιδράσεις του κόσμου για την υγεία των παιδιών, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση του ιού, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.

Παράλληλα, στο παρόν στάδιο δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα προκύψουν αλλαγές σχετικά με τους χώρους εστίασης, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Φειδία Παναγιώτου, ήρθε σε μια στιγμή που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται μπροστά σε μια συζήτηση, την οποία μέχρι τώρα μπορούσε να κρατά σε δεύτερο πλάνο: ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις Προεδρικές του 2028. Οι ενδιαφερόμενοι είναι γνωστοί. Η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης, έχουν ήδη μπει- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο κάδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE