ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός Υπ. Υγείας: Πιθανώς σημαντικό ρίσκο για τη δημόσια υγεία η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Βρετανός Υπ. Υγείας: Πιθανώς σημαντικό ρίσκο για τη δημόσια υγεία η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που ανιχνεύθηκε σε χώρες της νότιας Αφρικής «ίσως συνιστά σημαντικό ρίσκο για τη δημόσια υγεία», είπε ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σάτζιντ Τζάβιντ σε έκτακτη δήλωση το μεσημέρι στη Βουλή των Κοινοτήτων.


Είπε ότι η παραλλαγή Β.1.1925 είναι η μόνη που έχει χαρακτηριστεί ως «πολύ υψηλής προτεραιότητας» από τους επιστήμονες, καθιστώντας την υψηλότερης προτεραιότητας από την παραλλαγή Βήτα.

Επανέλαβε την προειδοποίηση ότι ίσως είναι πιο μεταδοτική από την επικρατούσα μετάλλαξη Δέλτα και πως τα εμβόλια μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή της. Επίσης, είπε ότι ίσως επηρεάζει την αποτελεσματικότητα μίας εκ των βασικών θεραπευτικών αγωγών που χορηγείται κατά του κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο, του φαρμάκου Ronapreve.

Ο Βρετανός Υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει ανησυχία για την ταχεία διασπορά της παραλλαγής στη Νότια Αφρική, όπου πιστεύεται ότι υπάρχει μεγάλη ανοσία λόγω των πολλών προηγούμενων λοιμώξεων. Όπως αποκάλυψε, τα κρούσματα στη Νότια Αφρική έχουν τετραπλασιαστεί εντός των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Συμπλήρωσε δε ότι τα κρούσματα στην αφρικανική χώρα μάλλον είναι πολλαπλάσια αυτών που έχουν ανιχνευθεί.

Αν και διαβεβαίωσε ότι ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα της παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτίμησε ότι ήδη το στέλεχος έχει περάσει σε άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top