ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Αβέρωφ στο Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος» στη Λεμεσό

Επίσκεψη Αβέρωφ στο Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος» στη Λεμεσό

Το Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος», στη Λεμεσό, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του κόμματος, όπου έγινε ενημέρωση για τα προγράμματα που λειτουργούν και το έργο που επιτελείται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε δηλώσεις του, εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο Βουλευτής Νίκος Σύκας ανέφερε ότι το ίδρυμα «Άγιος Στέφανος», αποτελεί «την προμετωπίδα της προσπάθειας, πρώτα και πάνω από όλα, της κοινωνικοποίησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και σίγουρα της αποϊδρυματοποίησης, αφού ως κράτος πρόνοιας και διαμέσου του εθελοντισμού, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να στοχεύσουμε πρώτα και πάνω από όλα στον άνθρωπο».

Με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, συνέχισε, «νομίζω πλέον θα μπορούμε να ατενίζουμε θετικότερα στο κομμάτι που λέγεται σεβασμός, αξιοποίηση, παραγωγικότητα, των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

« Ως ΔΗΣΥ είμαστε πεπεισμένοι ότι ένα από τα μετερίζια μας θα είναι η κοινωνική μας δράση και η κοινωνική πρόνοια, γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος μας, κι αν θέλουμε να ονομαζόμαστε εθελοντές και άνθρωποι, πρέπει αυτό να το επιδεικνύουμε με την ανάλογη ευαισθησία», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος, Κατερίνα Στογιάννη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ για το ενδιαφέρον τους και σημείωσε ότι «το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος εφαρμόζει ευρωπαϊκά προγράμματα, εργοδοτεί ανθρώπους με αναπηρία, λειτουργεί τέσσερις κατοικίες κοινωνικής ένταξης και το Κέντρο Ημέρας, παραγωγικό εργαστήριο υποστηρικτικής εργασίας, κοινωνική επιχείρηση και ηλεκτρονικό κατάστημα».

«Όραμα μας είναι η ταύτιση με τις διεθνείς συμβάσεις, είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με την υποστήριξη της νέας Υφυπουργού και στόχος όλων μας είναι η αποϊδρυματοποίηση, η πλήρης ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία - αλλά εξατομικευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου», πρόσθεσε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, η κ.Στογιάννη έστειλε το μήνυμα πως «όλοι μαζί, βήμα βήμα, κτίζουμε μια δικαιότερη, ισότιμη κυπριακή κοινωνία για κάθε Ευρωπαίο πολίτη».

Δεν έγιναν δηλώσεις από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Στις πέντε στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, έναρξη συζήτησης για προεδρικές

Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ συνέρχεται στις πέντε το απόγευμα για έναρξη του διαλόγου για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Στο Πολιτικό Γραφείο στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι πολιτειακοί αξιωματούχου δηλαδή Υπουργοί, Υφυπουργοί, Επίτροποι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Αναπληρώτρια ΚΕ , ο Γραμματέας του Υπουργικού και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, αναμένεται να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να υπάρξει κατάληξη στο όνομα του υποψήφιου διαδόχου του Νίκου Αναστασιάδη.

Ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία και η παρέμβαση του Νίκου Χριστοδουλίδη, αν τελικά παραστεί στο Lemon Park στις 5 το απόγευμα που συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο.
 
Με βάση το Καταστατικό του ΔΗΣΥ το Ανώτατο Συμβούλιο είναι αυτό που υποδεικνύει με εκλογή, τον υποψήφιο του Κόμματος σε Προεδρικές Εκλογές και δύναται να παραπέμψει για επικύρωση το αποτέλεσμα στο Παγκύπριο Συνέδριο.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο κόμμα ξεκίνησε αρχές Νοεμβρίου και ο προσυνεδριακός διάλογος που περιλαμβάνει εφ όλης της ύλης συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top