ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφτασαν στο Δικαστήριο ο Αζέρος και οι 5 συνεργάτες του – Αναζητείται ακόμη ένας για τα συμβόλαια θανάτου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έφτασαν στο Δικαστήριο ο Αζέρος και οι 5 συνεργάτες του – Αναζητείται ακόμη ένας για τα συμβόλαια θανάτου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στο Δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα οδηγήθηκαν σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, οι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση τρομοκρατίας εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Μια βαρυσήμαντη υπόθεση που θεωρείται επιτυχία από την Κυπριακή Αστυνομία που κατάφερε να αποτρέψει την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, να προειδοποιήσει τους στόχους, έτσι ώστε να διαφύγουν από το νησί, αλλά και να συλλάβει 6 από 7 πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή.

Τα ινία πλέον αναλαμβάνει η δικαιοσύνη όπου οι κατηγορίες για τους έξι συλληφθέντες είναι βαριές και αφορούν τρομοκρατία, συνωμοσία για φόνο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου κ.α.

Για την υπόθεση οι Αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός ακόμα προσώπου και πρόκειται για άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει διαφύγει μέσω κατεχομένων όταν άρχισε η αλυσίδα συλλήψεων των υπόλοιπων συνεργών του.

*φωτογραφία από τη μεταφορά των έξι συλληφθέντων 

Υπενθυμίζουμε ότι το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν έφθασε πληροφορία στις Αρχές για ύποπτο άνδρα, ο οποίος σχεδίαζε δολοφονία συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Άμεσα το Αρχηγείο Αστυνομίας με ενέργειες εντόπισε τον ύποπτο άνδρα που πρόκειται για τον 38χρονο Αζέρο, στην κατοχή του οποίου είχαν εντοπιστεί πιστόλι και σιγαστήρας.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα να οδηγούν τους ανακριτές σε άλλες 5 συλλήψεις. Και οι πέντε συλλήψεις αφορούν διανομείς φαγητού συγκεκριμένης εταιρείας, όπου είχαν εξασφαλίσει φωτογραφικό υλικό με τους στόχους και συγγενικά τους πρόσωπα, τις οικίες τους αλλά και τις διαδρομές που ακολουθούσαν. Μάλιστα είχαν προμηθεύσει τον Αζέρο με ρούχα της εταιρείας διανομής καθώς όπως όλα δείχνουν θα ενεργούσαν με καμουφλάζ τις διανομές.

Πιστόλι και σφαίρες εντοπίστηκαν και στα κατεχόμενα, στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε ο 38χρονος καθώς και στην Πάφο, το οποίο εντοπίστηκε μετά από δική του ομολογία.

Μετά την καταχώρηση της υπόθεσης το Δικαστήριο οι έξι ύποπτοι αναμένεται ότι θα παραμείνουν υπόδικοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top