ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις κ. Νίκου Σύκα - Τι συζητηθηκε για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Επιτροπή Εσωτερικών - ΒΙΝΤΕΟ

Δηλώσεις κ. Νίκου Σύκα - Τι συζητηθηκε για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Επιτροπή Εσωτερικών - ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίστηκε και σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, πάντα μέσα στα πλαίσια της σοβαρότητας, της συνέπειας και της συναντίληψης, η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι κομίζουν γλαύκα εις Αθήνας όσοι θεωρούν ότι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα γίνει από οποιονδήποτε. Είτε από κάποιους που εν βρασμώ ψυχής, μπορεί να θεωρούν ότι σήμερα έγινε ένα πισωγύρισμα, είτε από κάποιους που θεωρούν ότι θα διαλυθούν τα βασίλεια τους.

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γίνει και θα γίνει και βάσει εκείνων των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία τέθηκαν ευθύς εξ αρχής. Και να θυμίσω ότι είχαμε πει πως αν δεν προλαβαίναμε στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας, λόγω της συζήτησης των προϋπολογισμών, αυτό θα ακολουθούσε αρχές Ιανουαρίου. Άρα είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών τις τελευταίες μέρες είχαμε μια εντατική μεταξύ μας συνάντηση, επεξεργασίας των τροπολογιών. Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα συνέλθει αύριο για να συζητήσει τις τροπολογίες. Ως εκ τούτου σήμερα στην Επιτροπή επαναλάβαμε αυτό που λέγαμε πάντα και αποτελεί μια κορυφαία τροπολογία. Και απαντώ σε αυτούς που επικαλούνται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είχε βάλει τροπολογία.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και σήμερα ήταν ξεκάθαρος. Ακολουθούμε το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών που προνοεί μέγιστο αριθμό Δήμων 17 και πιστεύουμε ότι όσον αφορά τα δημοψηφίσματα, από τη στιγμή που αναβλήθηκαν οι εκλογές, δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.

Από εκεί και πέρα να θυμίσω ότι η μεταρρύθμιση δεν αφορά μόνο τον αριθμό των δήμων. Για εμάς η κορυφαία μεταρρύθμιση ονομάζεται Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης, που ακριβώς ήταν και από τους λόγους που εμείς είπαμε σήμερα, προτού καταλήξουμε ή αν στο μεσοδιάστημα προκύψουν ερωτήματα, να συζητήσουμε τις επόμενες μέρες με την κυβέρνηση και δη με τον Υπουργό Εσωτερικών και τα μέλη της Επιτροπής, κάποια θέματα που ουσιαστικά άπτονται της μεταρρύθμισης.

Θέλω να σημειώσω τη διαχρονική προσπάθεια που έχει γίνει, στα 75 τόσα ζητήματα που έχουν επιλυθεί. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής που και σήμερα συνεχίζουμε μέσα σε αυτό το πνεύμα με στόχο 13 Ιανουαρίου να γίνει η τελευταία συνεδρία και στην επόμενη διαθέσιμη Ολομέλεια να πάμε για ψήφιση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εκ τούτου επαναλαμβάνω: Υπάρχουν νομοσχέδια για 14 δήμους, υπάρχουν νομοσχέδια για 17 δήμους, υπάρχουν εισηγήσεις για 20 δήμους, άρα δεν μπορεί κανείς να επικαλείται ποιο είναι το ορθό ή ποιο είναι το λάθος ή να πλήττεται η αξιοπιστία των κομμάτων και δη του μεγαλύτερου κόμματος, το οποίο έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη έναντι των πολιτών.

Να τελειώσω λέγοντας το εξής. Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι και αδήριτη και κοινωνική ανάγκη την οποία και θα στηρίξουμε γιατί θα ψηφιστεί η μεταρρύθμιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top