ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Διέτης: Πως ανταποκρίνονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν - Εξηγεί τι συμβαίνει

Δρ.Διέτης: Πως ανταποκρίνονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν - Εξηγεί τι συμβαίνει

Πως ανταποκρινονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν, αναλύει ο καθηγητής Νικόλας Διέτης.

Συζήτηση στην σημερινή εκπομπή της Κάτια Σάββα , Alpha Ενημέρωση , με τον επικουρο καθηγητη Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νικόλα Διέτη για την νέα μετάλλαξη, για τα εμβόλια αλλα και για την μεταδοτικότητα ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Οπως ανέφερε ο Δρ.Διέτης η μετάλλαξη Ομικρόν είναι πιο μεταδοτικη , όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν να είναι πιο ήπια απο τις προηγούμενες μεταλλάξεις, ωστόσο όπως σχόλίασε θα πρέπει ολοι να είναι πιο προσεχτικοί καθώς ακόμα και σήμερα , υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα για τον συγκεκριμένο ιο, κορωνοϊο. Χρειάζεται χρόνος ώστε να φανεί η επίπτωση της νέας μετάλλαξης αλλα και κατα πόσο τα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν την "Ομικρον".

Τόνισε πως μετά απο 12 μήνες εμβολιασμού όπου έγιναν παγκόσμια δισεκατομμύρια εμβολιασμοί , η επιστημονική κοινότητα ειναι σε θέση να γνωρίζει και τις επιπτώσεις και τα στατιστικά μεταξύ εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων. 

Αναφερόμενος στα στατιστικά, ο Δρ.Διέτης σχολίασε ότι ναι μεν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν αλλά με βάση τις αποδείξεις και τα εθνικά δεδομένα όλων των χωρών, τα εμβόλια προστατευουν απο τις νοσηλείες, τη βαριά νόσο και τους θανάτους.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι είναι γνωστό ότι η μετάδοση δεν ειναι το ίδιο σε ένα εμβολιασμένο και σε ενα ανεμβολίαστο, εξηγώντας τον λόγο, στο πιο κάτω βίντεο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top