ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Τη Δευτέρα ίσως παρθούν κάποιες αποφάσεις» - Τι είπε για τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Δρ. Καραγιάννης: «Τη Δευτέρα ίσως παρθούν κάποιες αποφάσεις» - Τι είπε για τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μην μειώσει το διάστημα ανάμεσα στα εμβόλια στους 5 μήνες, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» ανέφερε αρχικά πως «αυτό με τους εμβολιασμένους και τις επαφές είναι κάτι το οποίον δεν συμφωνούσα εδώ και καιρό. Την περασμένη Δευτέρα το θέσαμε στη σύσκεψη και θα συζητηθεί ξανά. Ο κόσμος χαλάρωσε τόσο πολύ που δεν θυμάται τι κάναμε πριν τόσο καιρό. Δεν νομίζω ότι τηρούνται πλέον τα μέτρα. Ο κόσμος τα ξέχασε. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τονίζονται ώστε να μην επαναλαμβάνονται».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η εισήγηση για να κατεβεί το όριο έγινε ήδη και πολύ πρόσφατα ζητήσαμε να πέσει στους 5 μήνες. Θα αρχίσουν να περνούν εκείνοι που είναι άνω των 18. Ο λόγος που δεν έγινε είναι για να μην υπάρχει συνωστισμός στα Walk-In. Θα το ξανασυζητήσουμε παρουσία και του υπουργού υγείας. Τη Δευτέρα ίσως παρθούν κάποιες αποφάσεις. Είναι πολύ νωρίς για να δούμε το αποτέλεσμα των μέτρων. Χρειάζεται ένα 15ήμερο για να δούμε αποτέλεσμα. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη στα σχολεία. Ευτυχώς που είναι τα Χριστούγεννα για να δούμε μια αισθητή πτώση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες»

Για πιθανότητα να εισαχθούν νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων απάντησε ότι «πρόθεση ήταν να παραμείνουν τα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν. Δεν μιλάει κανένας για επιπλέον μέτρα. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν τηρείται για τα 20 άτομα σε συγκεντρώσεις σε σπίτια. Ήταν μια καμπύλη μάθησης για το πώς ν’ αντιμετωπίζουμε τον ιό. Τώρα γνωρίζουμε περισσότερα και έχουμε τα εμβόλια που μας βοήθησαν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Να περάσουμε καλύτερα τα Χριστούγεννα για να έρθει μετά καλύτερος ο Ιανουάριος. Και εμβολιασμένος να είσαι απέφευγε τις πολλές επαφές. Κάνε συχνά τεστ και πρόσεχε να μην κολλήσεις».

 Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top