Ανησυχία για αύξηση στην εισαγωγή βρεφών με covid στο Μακάρειο - BINTEO
08.12.2021 - 09:50
Προβληματίζει η ήπια αύξηση ροών περιστατικών με βρέφη στο Μακάρειο Νοσοκομείο σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία.
Όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, είναι ανησυχητικό καθώς στα βρέφη δεν έχει ωριμάσει ακόμη το ανοσοποιητικό σύστημά τους και η νόσος μπορεί να κινηθεί απρόβλεπτα.
Σύμφωνα με τον Δρ Ηλία, το ένα στα τέσσερα παιδιά που νοσηλεύτηκαν στο Μακάρειο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημία ήταν βρέφη που προσλαμβάνουν τον ιό κυρίως από τον κλειστό τους οικογενειακό κύκλο.
Αυτή τη στιγμή στο Μακάρειο νοσηλεύεται μόνο ένα παιδάκι 14 χρονών με υποκείμενα νοσήματα από covid.
Ύφεση σε βρογχιολίτιδα Παρατηρείται μία ύφεση σε ασθενείς με οξεία βρογχιολίτιδα αλλά σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία πιθανόν να είναι πρόσκαιρη και τώρα με τις πιο χαμηλές συνθήκες να αυξηθούν τα περιστατικά και πάλι.
Πρωτιά ΔΗΣΥ, ανέβασε ποσοστά το ΑΚΕΛ. ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία τα δύο νέα κόμματα της Βουλής. Εκτός ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι. Δείτε ποιοι θα είναι οι 56 εκπρόσωποί μας στη νέα Βουλή.