Αναπομπή νόμου για μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα – Επιδεινώνει τα δημόσια οικονομικά

Αναπομπή νόμου για μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα – Επιδεινώνει τα δημόσια οικονομικά

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η αναπομπή του νόμου που ψήφισε η Βουλή την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ώστε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να υπόκειται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ ύψους 9%.

Ο νόμος, όπως και κάθε νόμος, για να τεθεί σε εφαρμογή πρέπει να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, μετά από επικοινωνία Προεδρικού με Υπουργείο Οικονομικών, ο νόμος θα αναπεμφθεί εφόσον το μέτρο είναι μόνιμο και όχι στοχευμένο και θα επιδεινώσει τα δημοσιονομικά της χώρας.

Αναμένεται η αποστολή του νόμου από τη Βουλή στο Υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιστρέφει από την επίσκεψή του στην Ισπανία την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE