ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά από μικρά αντικείμενα - Συμβουλές για Ασφαλή Χριστούγεννα

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά από μικρά αντικείμενα - Συμβουλές για Ασφαλή Χριστούγεννα

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και με στόχο την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, διεξήγαγε κατά την περίοδο 22/11/2021 - 3/12/2021 εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη κατά την περίοδο αυτή.

Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια108 καταστήματα λιανικής πώλησης παιχνιδιών, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων και μη συμμορφούμενων παιδικών παιχνιδιών, καθώς και την ενημέρωση των οικονομικών φορέων. Κατά την εκστρατεία εντοπίστηκαν 19 παιδικά παιχνίδια για τα οποία έγιναν προειδοποιήσεις προς τους οικονομικούς φορείς για λήψη άμεσων διορθωτικών μέτρων.

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Συμβουλές για Ασφαλή Χριστούγεννα». Το έντυπο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων που παρατηρούνται συχνά κατά τις εορταστικές μέρες. Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσία το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200926
Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top