Moderna: Φέρνει εμβόλιο «τρία σε ένα»: «Χτυπά» ταυτόχρονα κορωνοϊό, γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό

Moderna: Φέρνει εμβόλιο «τρία σε ένα»: «Χτυπά» ταυτόχρονα κορωνοϊό, γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό

Σημαντικές ανακοινώσεις από την αμερικανική εταιρεία - Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός προκαλεί συχνά λοιμώξεις σε βρέφη και νήπια.


Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε νωρίτερα την Παρασκευή η Moderna. Συγκεκριμένα η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου mRNA για τη γρίπη. Μάλιστα η κλινική δοκιμή Φάσης Ι συνεχίζεται και η μελέτη Φάσης ΙΙ έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εθελοντών, ανέφερε η εταιρεία.

Ωστόσο αν και τα δεδομένα είναι περιορισμένα, δίνουν προβάδισμα στη Moderna σε σχέση με την Pfizer και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αντιγριπικά εμβόλια mRNA. Επιπλέον η Moderna ανέφερε ότι αναπτύσσει αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η οποία ταυτόχρονα θα προσφέρει προστασία από τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ο οποίος προκαλεί συχνά λοιμώξεις σε βρέφη και νήπια.

«Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων […] Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτό το βάρος με ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο» τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δημήτρης Παπαδάκης στο «T»: «Είμαι ευγνώμων απέναντι στον κόσμο της ΕΔΕΚ - Υπάρχει ένα μακρύ χέρι στο κόμμα, κάποιοι φοβούνται την επιστροφή μας»

Δημήτρης Παπαδάκης στο «T»: «Είμαι ευγνώμων απέναντι στον κόσμο της ΕΔΕΚ - Υπάρχει ένα μακρύ χέρι στο κόμμα, κάποιοι φοβούνται την επιστροφή μας»

Ο τέως Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ και επι σειρά ετών σημαντικό στέλεχος του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης, αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν στη ρήξη του με την ηγεσία του κόμματος. Αναφέρεται στο περιστατικό που, όπως τονίζει, αποτέλεσε το «οριστικό τέλος» της σχέσης του με την ΕΔΕΚ. Παρά την ένταση και τον πόλεμο που –όπως περιγράφει– δέχθηκε από την τότε ηγεσία, υπό τον Μαρίνο Σιζόπουλο, δηλώνει ότι παραμένει ευγνώμων προς τη βάση του κόμματος, η οποία τον στήριξε σε δύο ευρωεκλογικές αναμετρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE