ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κόκκινος συναγερμός στο Υπουργείο – Έρχονται νέα στοχευμένα μέτρα

Κόκκινος συναγερμός στο Υπουργείο – Έρχονται νέα στοχευμένα μέτρα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Υγείας μετά και τον εντοπισμό πέντε περιστατικών της μετάλλαξης κορωνοϊού, «Όμικρον», καθώς πλέον έχει φτάσει για τα καλά στο νησί μας σπέρνοντας τον πανικό.

Η νέα μετάλλαξη έχει την ιδιότητα να μεταδίδεται ραγδαία, γεγονός που φοβίζει τους Ειδικούς ενώ αναμένεται το ζήτημα να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να πηγαίνει με εισηγήσεις για διαφοροποιήσεις σε πρωτόκολλα και μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα πέντε περιστατικά αφορούν μαθητές και καθηγητές που έφθασαν από ταξίδι τους στο εξωτερικό και έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα στο Eden Resort στην Τερσεφάνου, στην προσπάθεια να περιοριστεί και να μην εξαπλωθεί η νέα νοτιοαφρικανική παραλλαγή. Καθησυχαστικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι τα πέντε περιστατικά δεν χρήζουν νοσηλείας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, καθώς έχουν ήπια συμπτώματα. Εξάλλου όπως είναι γνωστό η νέα μετάλλαξη είναι κυρίως ανησυχητική λόγω της ραγδαίας μετάδοσης της αφού σε σχέση με τις υπόλοιπες μεταλλάξεις που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη είναι ταχύτερη.

Ετοιμάζεται ο Χατζηπαντέλας

Ο Υπουργός Υγείας , Μιχάλης Χατζηπαντέλας φαίνεται να μην μένει με δεμένα τα χέρια και να ετοιμάζεται για τη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου με νέες εισηγήσεις λόγω και των τελευταίων εξελίξεων που έχουν σημειωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός θα εισηγηθεί όπως γίνουν διαφοροποιήσεις σε πρωτόκολλα που αφορούν κυρίως εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο παραμέτρους που φαίνεται να χρήζουν άμεσης τροποποίησης.

Στοχευμένα μέτρα στο τραπέζι

Η πρώτη αφορά την απόφαση όπως οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην τίθενται σε περιορισμό όταν έρθουν σε επαφή με κρούσμα αλλά ούτε να υποβάλλονται σε εξέταση. Αυτή η απόφαση θα συζητηθεί εκ νέου με στόχο την αλλαγή της, ώστε όταν κάποιο εμβολιασμένο άτομο έρθει σε επαφή με κρούσμα να παραμένει σε περιορισμό μέχρι να έχει αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση.

Η δεύτερη απόφαση που αφορά τους εμβολιασμένους που έχουν κάνει τις δύο δόσεις και το χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί για τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Αυτό έχει ήδη συζητηθεί από μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αναφέροντας πως ο χρόνος θα έπρεπε να μειωθεί στους πέντε μήνες αντί στους έξι που είναι τώρα, εξάλλου το συγκεκριμένο μέτρο ήδη βρίσκεται σε ισχύ σε άλλες χώρες.

Σε περιορισμό ανεμβολίαστοι

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για «ελευθερία» στους ανεμβολίαστους, καθώς από τις 15 Δεκμεβρίου δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης (συμπεριλαμβανομένων των χώρων εστίασης σε εμπορικά κέντρα).

Το συγκεκριμένο μέτρο συμπεριλαμβάνει παιδιά και εφήβους ηλικιών 12-17 ετών που είναι ανεμβολίαστα, με τον Υπουργό να ζητά κάποιες εξαιρέσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top