ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στο Υπουργικό οι αποφάσεις υπό τη σκιά της «Όμικρον» - Αυστηρότερα μέτρα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Στο Υπουργικό οι αποφάσεις υπό τη σκιά της «Όμικρον» - Αυστηρότερα μέτρα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Τα νέα μέτρα που τίθενται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν ως στόχο να ανακόψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, υπό το «πέπλο» της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Κύπρο.

«Πονοκέφαλο» στην ομάδα ιχνηλάτησης προκάλεσαν τα 500 τεστ που ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκυρίακο και αφορούσαν πιθανά κρούσματα της νέας μετάλλαξης.

Διαφοροποιήσεις αναμένεται να γίνουν σε πρωτόκολλα που αφορούν εμβολιασμένα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πρόταση όπως οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην τίθενται σε περιορισμό όταν έρθουν σε επαφή με κρούσμα αλλά ούτε να υποβάλλονται σε εξέταση.

Η απόφαση θα συζητηθεί εκ νέου με στόχο την αλλαγή της, ώστε όταν κάποιο εμβολιασμένο άτομο έρθει σε επαφή με κρούσμα να παραμένει σε περιορισμό μέχρι να έχει αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση PCR.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής επιθυμούν όπως μειωθεί ο χρόνος για την τρίτη δόση του εμβολίου στους πέντε αντί στους έξι μήνες, κάτι που ισχύει και σε άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Δεκεμβρίου ανεμβολίαστα πρόσωπα δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης (συμπεριλαμβανομένων των χώρων εστίασης σε εμπορικά κέντρα).

Αυτό το μέτρο ενδέχεται ν’ αλλάξει για ηλικίες 12-17 ετών, με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να προτείνει ορισμένες εξαιρέσεις.

Συνοπτικά οι εισηγήσεις που θα οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού είναι οι ακόλουθες:

- Κρατική καραντίνα στα κρούσματα «Όμικρον».
 
- Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών.
 
- Αποκλεισμός ανεμβολίαστων πολιτών από περισσότερες δραστηριότητες, όπως γάμοι και βαπτίσεις.
 
- Εξαιρέσεις από τους αποκλεισμούς για τα παιδιά 12-17, στα οποία αναμένεται να επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους αν συνοδεύονται από εμβολιασμένο γονέα.
 
-  Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός εμβολιασμένων πολιτών όταν έρθουν σε επαφή με κρούσμα, οι οποίοι θα αποδεσμεύονται αφού υποβληθούν σε PCR test, με αρνητική ένδειξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top