Στα πέντε ανέβηκαν τα κρούσματα Όμικρον στην Ελλάδα

Στα πέντε ανέβηκαν τα κρούσματα Όμικρον στην Ελλάδα

Πέντε περιστατικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος

Τα τέσσερα κρούσματα με την παραλλαγή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε νότια Αφρική και Γαλλία. Το πέμπτο είναι στενή επαφή ενός εκ των τεσσάρων.

Και τα πέντε άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα, ενώ εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, δηλαδή πονοκέφαλο, μυαλγία και πυρετό για 3-4 ημέρες.
Σύμφωνα με τον κ. Θάνο, που παρουσίασε τα στοιχεία σε συνέδριο, και στα πέντε περιστατικά ανιχνεύτηκε υψηλό ιικό φορτίο κατά τη διάγνωση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Πιθανός ρυθμιστικός ρόλος για «Άλμα» και «Άμεση Δημοκρατία» - Συνεχίζονται οι συναντήσεις Οδυσσέα

Προεδρία της Βουλής: Πιθανός ρυθμιστικός ρόλος για «Άλμα» και «Άμεση Δημοκρατία» - Συνεχίζονται οι συναντήσεις Οδυσσέα

Προθέσεις και πιθανά σενάρια συνεννόησης για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής καταγράφηκαν και σε σχέση με τα δύο μικρότερα κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή με τέσσερις βουλευτές, το Κίνημα «Άλμα-Πολίτες για την Κύπρο» και την Άμεση Δημοκρατία, καθώς οι ψήφοι τους ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικές στη διαμόρφωση των τελικών ισορροπιών ενόψει της ψηφοφορίας της 4ης Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE