Στα πέντε ανέβηκαν τα κρούσματα Όμικρον στην Ελλάδα

Στα πέντε ανέβηκαν τα κρούσματα Όμικρον στην Ελλάδα

Πέντε περιστατικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος

Τα τέσσερα κρούσματα με την παραλλαγή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε νότια Αφρική και Γαλλία. Το πέμπτο είναι στενή επαφή ενός εκ των τεσσάρων.

Και τα πέντε άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα, ενώ εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, δηλαδή πονοκέφαλο, μυαλγία και πυρετό για 3-4 ημέρες.
Σύμφωνα με τον κ. Θάνο, που παρουσίασε τα στοιχεία σε συνέδριο, και στα πέντε περιστατικά ανιχνεύτηκε υψηλό ιικό φορτίο κατά τη διάγνωση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE