ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για παράνομες προσλήψεις στην Πυροσβεστική – Κρίνονται από το ποσοστό ανδρών-γυναικών στις δοκιμασίες

Καταγγελία για παράνομες προσλήψεις στην Πυροσβεστική – Κρίνονται από το ποσοστό ανδρών-γυναικών στις δοκιμασίες

Στον απόηχο των παράνομων προσλήψεων στην αστυνομία, νέα καταγγελία έρχεται στο φως για παράνομες προσλήψεις στην πυροσβεστική.

Σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία στο ThemaOnline, κατά το 2017 έγιναν παράνομες προσλήψεις γυναικών στο Σώμα ενώ είχαν αποτύχει σε συγκεκριμένη δοκιμασία.

Όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, στην κρίσιμη δοκιμασία για μεταφορά πυροσβεστικού εξοπλισμού, πολλές από τις γυναίκες είτε τους έπεσαν λόγω βάρους ή δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δοκιμασία μέσα στον απαιτούμενο χρόνο. Όμως στη συνέχεια, προσλήφθηκαν, με την καταγγελία να κάνει λόγο για πρόσληψή τους επειδή έπρεπε να τηρηθεί ένα ποσοστό 60% ανδρών και 40% γυναικών.

Μάλιστα όπως μας αναφέρθηκε, έγινε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου σχετική καταγγελία μέσω τηλεφώνου στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως.

Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως: «Κάθε καταγγελία ακόμη και ανώνυμη εξετάζεται άμεσα»
Το ΤhemaOnline επικοινώνησε με το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επιβεβαίωσε στη σελίδα μας πως έγινε παράπονο τηλεφωνικώς ενώ ο παραπονούμενος ενημερώθηκε ότι πρέπει να υποβάλει την καταγγελία του γραπτώς για να μπορέσει να προχωρήσει η εξέτασή της. Το κάθε παράπονο πρέπει να υποβάλλεται γραπτώς, ακόμη και ανώνυμα, που μπορεί να σταλεί είτε με φάκελο ή με φαξ.

Το γραφείο της Επιτρόπου διαβεβαίωσε πως κάθε καταγγελία ακόμη και ανώνυμη εξετάζεται άμεσα. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει σχετικό παράπονο γραπτώς», σημείωσε λειτουργός του Γραφείου.

Τι λέει η Πυροσβεστική και η Αστυνομία
«Θεωρώ ότι δεν θα γινόταν πρόσληψη αν δεν περνούσαν στις εξετάσεις. Υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία, και συγκεκριμένη επιτροπή βρίσκεται παρόν στις διαδικασίες, καταγράφει τα δεδομένα και καταρτίζει κατάλογο επιτυχόντων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής.

Μετά το 2017, όπως δήλωσε ο κ. Κεττής έγινε τροπολογία στον περί πυροσβεστικής νόμο. Πέραν από τις αθλητικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες της αστυνομίας, οι ενδιαφερόμενοι για θέση στην Πυροσβεστική υποβάλλονται σε ειδικές δοκιμασίες. Αυτές είναι υψοφοβία, κλειστοφοβία και η ανασήκωση, και όχι μεταφορά βάρους και εξοπλισμού που ίσχυε προηγουμένως. Μάλιστα οι υποψήφιοι πρέπει να σηκώσουν συγκεκριμένο βάρος σε συγκεκριμένο ύψος.

Στην πυροσβεστική αυτή τη στιγμή το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται στο 13.4% της δύναμης.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία μέσω του Γραφείου Τύπου της, ανέφερε στη σελίδα μας πως δεν γίνονται προσλήψεις με βάση ποσόστωση ανδρών-γυναικών αλλά με τη σειρά επιτυχόντων στις δοκιμασίες. «Οι επιτυχόντες καταρτίζονται με βάση τον μέσο όρο από τη βαθμολογία σε κάθε δοκιμασία», ξεκαθάρισε εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top