ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αστυνομικοί στα σχολεία για εντοπισμό γονιών που δεν συμμορφώνονται – Αφήνουν τα παιδιά στο σπίτι και κινδυνεύουν με φυλάκιση

Αστυνομικοί στα σχολεία για εντοπισμό γονιών που δεν συμμορφώνονται – Αφήνουν τα παιδιά στο σπίτι και κινδυνεύουν με φυλάκιση

Όλο και εντείνεται το πρόβλημα με τους γονείς που κρατάνε τα παιδιά τους στο σπίτι και δεν τα στέλνουν στα σχολεία με την Αστυνομία να προχωρά σε ενδελεχείς έρευνες.

Μέλη της Αστυνομίας μεταβαίνουν στις σχολικές μονάδες για να συλλέξουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με τα στοιχεία των παιδιών που απουσιάζουν από το σχολείο για πάνω από έξι ημέρες χωρίς αξιόλογη δικαιολογία.

Όπως αναφέρει ο νόμος για συνεχόμενες απουσίες πάνω από έξι μέρες χωρίς να υπάρχει λόγος που να αξιολογείται από το διευθυντή του σχολείου ως σοβαρός λόγος, ο διευθυντής του σχολείου ειδοποιεί αμέσως το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, μέσω του οικείου επιθεωρητή. H ειδοποίηση περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του παιδιού, την τάξη του, την ημερομηνία γέννησής του, τον αριθμό των συμπληρωμένων ετών που έχει φοιτήσει στο σχολείο, την ημερομηνία που διέκοψε τη φοίτησή του, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του γονιού ή του κηδεμόνα του, λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν παραβάσεις των προνοιών του νόμου σχετικά με την υποχρεωτική εκπαίδευση κατά το παρελθόν και πιθανούς λόγους για εξαίρεση του γονιού ή του κηδεμόνα από τις πρόνοιες του νόμου αυτού. Tο παιδί συνεχίζει να είναι γραμμένο στον Κατάλογο Φοίτησης και απέναντι στο όνομά του σημειώνονται απουσίες για όλη την περίοδο απουσίας του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι καταγγελίες από το Υπουργείο Παιδείας για απουσία μαθητών όλο και αυξάνονται, καθώς δεκάδες γονείς πήραν την απόφαση όπως τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Αυτά αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την εβδομαδιαία εξέταση rapid test.

Μετά τις έρευνες σε σχολεία και την αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές προχωράνε σε ποινικές διώξεις εναντίον των γονιών ή κηδεμόνων που έχουν την επιμέλεια των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο οι ποινές που αντιμετωπίζουν είναι πρόστιμο μέχρι 1000 ευρώ ακόμη και ποινή φυλάκισης μέχρι τρεις μήνες, ή ακόμη και με τις δύο ποινές, κάτι που είναι στην κρίση του Δικαστηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top