ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Βωνιάτης: Προβληματισμένος για τα νέα μέτρα - Υπερ της καραντίνας εμβολιασμένων και τηλεργασίας

Δρ.Βωνιάτης: Προβληματισμένος για τα νέα μέτρα - Υπερ της καραντίνας εμβολιασμένων και τηλεργασίας

Τις δικές του θέσεις ανέφερε ο Επιδημιολόγος Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης, στην εκπομπή Alpha Καλημέρα για τα νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε για την εξάπλωση του ιου σε χώρους εργασίας και το τι θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει , καθώς οπως σχολίασε τον ξενίζει ότι δεν υπάρχουν σημαντικά μέτρα σε χώρους εργασίας που να περιορίζουν την εξάπλωση του ιού και της νέας μετάλλαξης Ομικρόν που έφτασε στο νησί.

Συζήτησε το θέμα τηλεργασίας οπου θα μπορούσε να αυξηθεί πάνω απο 50% ενώ παραμένει στο 20%. «Αυτό μας ξενίζει γιατί όλα τα άτομα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μπορούν να παν στη δουλειά τους φτάνει να τηρούν κάποια πρωτόκολλα…άρα δεν έχουν ληφθεί μέτρα σε αυτή τη δραστηριότητα που πολύ πιθανόν να εξαπλώνει τον ιό σε ένα σημαντικό βαθμό» ανέφερε ο Δρ. Βωνιάτης.

Εντονα τόνισε τον προβληματισμό του στο μέτρο που θα εφαρμοστεί από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου, όπου τα εμβολιασμένα άτομα που δηλώθηκαν ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος υποχρεούνται να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου εντός 72 ωρών και την 7η μέρα σε εργαστηριακή εξέταση PCR δωρεάν μέσω των ιατρείων Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τον Δρ.Βωνιάτη οι εμβολιασμένοι θα έπρεπε και αυτοί με κάποιο τρόπο να περιοριστούν και να μην είναι ελεύθεροι ως επαφή κρούσματος. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Θα μπορούσε ο χρόνος περιορισμού να ήταν κάπως μειωμένος σε σχέση με τις 7-10 μέρες που θα πρέπει αλλά θα πρέπει να είχαν ένα Pcr test στο τέλος αυτής της περιόδου. Ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα άτομα δεν έχουν μολυνθεί και δεν μπορούν να μεταδώσουν».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top