ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στη Βρετανία: Ισόβια στον άνδρα που βίασε πάνω από 100 πτώματα

Σοκ στη Βρετανία: Ισόβια στον άνδρα που βίασε πάνω από 100 πτώματα

Πρώην εργαζόμενος σε νοσοκομείο που δολοφόνησε δύο γυναίκες και χρησιμοποίησε την πρόσβασή του στο νεκροτομείο για να κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερα από 100 πτώματα, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με τους γονείς και τους συντρόφους των θυμάτων σε απόγνωση να δίνουν φρικτές αφηγήσεις για την αγωνία που τους προκάλεσε.

Ο Ντέιβιντ Φούλερ, 67 ετών, ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο μήνα για τη δολοφονία δύο γυναικών το 1987 στο Κεντ, αλλάζοντας την ένστασή του στη μέση της δίκης του.

Καταδικάζοντάς τον με ισόβια κάθειρξη στο δικαστήριο του Maidstone την Τετάρτη, η δικαστής Cheema-Grubb, είπε ότι δεν επρόκειτο ποτέ να αφεθεί ελεύθερος επειδή η παράβασή του ήταν τόσο ακραία και σοβαρή.

Η δικαστής, σύμφωνα με τον Guardian είπε ότι έπρεπε να καταδικάσει σύμφωνα με τους νόμους και τις διαδικασίες που ίσχυαν την εποχή των δολοφονιών και είπε ρητά ότι πρόθεσή της ήταν να πεθάνει ο Φούλερ στη φυλακή: «Η ποινή που πρόκειται να επιβάλω σημαίνει ότι θα περάσετε κάθε μέρα από το υπόλοιπο τη ζωή σας στη φυλακή».

«Για τη δολοφονία της Wendy Knell καταδικάζεσαι σε ισόβια κάθειρξη και δεν θα ισχύουν οι διατάξεις της αποφυλάκισης. Για τη δολοφονία της Caroline Pierce καταδικάζεσαι σε ισόβια κάθειρξη και δεν θα ισχύουν οι διατάξεις για την αποφυλάκιση».

«Έχω λάβει υπόψη καθένα από τα άλλα αδικήματα που διαπράξατε για την επιβολή της ποινής και τη φυλάκιση 12 ετών που αυτές οι καθορισμένες ποινές θα εκτιστούν ταυτόχρονα με τις ισόβιες ποινές».

Με αυτό ο δικαστής διέταξε τον Φούλερ να φύγει και να πάει στη φυλακή.

Ο Φούλερ δολοφόνησε τη Wendy Knell, 25 ετών, και την Caroline Pierce, 20 ετών, σε ξεχωριστές επιθέσεις στο Τάνμπριτζ Γουέλς το 1987.
Νέα ανάλυση αποδεικτικών στοιχείων DNA δεκαετιών οδήγησε την αστυνομία να ερευνήσει το σπίτι του πέρυσι, όπου βρήκαν επίσης μια συγκλονιστική βιβλιοθήκη εικόνων του να κακοποιεί νεκρές γυναίκες. Όταν έγινε έφοδος στο σπίτι του, η αστυνομία ανακάλυψε 4 εκατομμύρια εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης. Τα περισσότερα κατεβάστηκαν από το Διαδίκτυο, αλλά ο Φούλερ είχε επίσης ηχογραφήσει τον εαυτό του να κακοποιεί δεκάδες πτώματα.

Οι νεκροφιλικές επιθέσεις του Φούλερ πιστεύεται ότι είναι το πιο σκληρό αδίκημα του είδους του στη βρετανική νομική ιστορία.
Χρησιμοποίησε τη δουλειά του ως ηλεκτρολόγος νοσοκομείου για να μπει στο νεκροτομείο δύο νοσοκομείων του Tunbridge Wells, όπου για πάνω από 12 χρόνια βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά 102 πτώματα.

Στις επιθέσεις του εναντίον των νεκρών, η νεότερη γυναίκα ήταν ένα κορίτσι εννέα ετών, η μεγαλύτερη γυναίκα ηλικίας 100 ετών, σύμφωνα με το δικαστήριο, από το 2008 και μέχρι το 2020.

Ο εισαγγελέας Duncan Atkinson QC είπε ότι περίπου 20 θύματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ 82 είχαν εντοπιστεί. «Συστηματικά και επανειλημμένα κακοποιούσε σεξουαλικά πτώματα νεκρών γυναικών και κοριτσιών», είπε ο Atkinson.

Σε συνεντεύξεις μετά τη σύλληψή του, ο Φούλερ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σεξουαλική ευχαρίστηση. Κατέγραψε την κακοποίηση, τραβώντας βίντεο και φωτογραφίες και στη συνέχεια τα κατηγοριοποίησε ανάλογα με τα είδη των επιθέσεων. Κάποιες ηχογραφήσεις είχαν το όνομα των θυμάτων, ένας φάκελος είχε τον τίτλο "καλύτερα ακόμα".

Το δικαστήριο άκουσε ότι ένα μηχάνημα Tens που συνήθως προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο μέσω ηλεκτρικής διέγερσης κατασχέθηκε από το σπίτι του Φούλερ όταν δέχθηκε έφοδος από την αστυνομία.

Στο μεγαλύτερο μέρος της δίκης, το δικαστήριο άκουγε αναφορές για τον τρομερό συναισθηματικό πόνο που προκλήθηκε από τα εγκλήματά του. Ακούστηκαν μαρτυρίες από εκείνους στους οποίους είπαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είχαν βιαστεί από τον Φούλερ μετά τον θάνατό τους.

Η μητέρα του νεότερου θύματός του εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να τον αντιμετωπίσει, μιλώντας για τον «καταστροφικό πόνο» που προκάλεσε και είπε: «Βίασες το μωρό μου… για μένα αυτό είναι βιασμός με τον πιο αδιανόητο τρόπο».

Είπε πώς μετά το θάνατο του παιδιού της, είχε βουρτσίσει τα ξανθά μαλλιά της και ένιωθε ενοχές επειδή την είχε αφήσει σε ένα μέρος που πίστευε ότι ήταν ασφαλές.

Άλλοι είπαν πώς ένιωσαν συντετριμμένοι αφότου τους είπε η αστυνομία τι συνέβη.

Ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων είπε: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν μπορώ να φάω, δεν μπορώ να βγάλω αυτές τις σκέψεις και τις εικόνες από το μυαλό μου».

Κάποιοι προσήλθαν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, άλλοι διάβασαν τις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα και άλλοι ζήτησαν να διαβαστούν οι καταθέσεις τους από τον δικαστή κατ' ιδίαν.

Ένα άλλο άτομο του οποίου το αγαπημένο πρόσωπο είναι μεταξύ των θυμάτων είπε: «Σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες δεν είναι ασφαλείς όταν είναι ζωντανές, δεν είναι ασφαλείς ούτε όταν είναι νεκρές».

Ο Φούλερ έψαξε πολλά από τα θύματά του μετά τις επιθέσεις μέσω Facebook. Δεν υπήρχε CCTV στο τμήμα του νεκροτομείου στο οποίο έγιναν οι επιθέσεις.

Η Knell βρέθηκε νεκρή με σοβαρά τραύματα στο διαμέρισμά της στο Guildford Road στις 23 Ιουνίου 1987. Η Pierce σκοτώθηκε πέντε μήνες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, έξω από το σπίτι της στο Grosvenor Park.

Οι γείτονες περιέγραψαν ότι άκουσαν κραυγές από το διαμέρισμά της την εν λόγω νύχτα.

Μετά την αναφορά της εξαφάνισής της, το σώμα της ανακαλύφθηκε αργότερα σε ένα ανάχωμα γεμάτο νερό στο St Mary-in-the-Marsh στις 15 Δεκεμβρίου 1987. Στοιχεία του DNA από τα σώματα και των δύο γυναικών συνέδεσαν τον Φούλερ με τις δολοφονίες τους.

Ο Φούλερ συνελήφθη για φόνο στις 3 Δεκεμβρίου 2020 μετά από νέα ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων DNA.
Επειδή τα αδικήματα συνέβησαν πριν από πολύ καιρό, οι νόμοι και οι διαδικασίες έχουν αλλάξει στα 34 χρόνια που μεσολάβησαν από τις δολοφονίες των δύο γυναικών.

Πηγή: news247.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top