ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2022 - Κ.Κώστα: Το ΑΚΕΛ ανησυχεί για το ερευνητικό πρόγραμμα της ΑΟΖ

Προϋπολογισμός 2022 - Κ.Κώστα: Το ΑΚΕΛ ανησυχεί για το ερευνητικό πρόγραμμα της ΑΟΖ

Την ανησυχία του ΑΚΕΛ για την περαιτέρω εξέλιξη του ερευνητικού προγράμματος στην ΑΟΖ, λόγω των παράνομων και απαράδεκτων ενεργειών της Τουρκίας, αλλά και της αναβολής των προγραμματισμένων γεωτρήσεων από τις εταιρείες, λόγω της πανδημίας, ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα στην ολομέλεια της Βουλής.

 
«Επαναλαμβάνουμε, για ακόμα μια φορά, ότι έχουμε ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ και ότι ελπίζουμε πως οι εταιρείες δεν θα ζητήσουν περαιτέρω παράταση και θα προχωρήσουν με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις». Ανησυχούν επίσης, πρόσθεσε, για το ότι το κοίτασμα «Αφροδίτη», το μοναδικό επιβεβαιωμένο κοίτασμα φυσικού αερίου, παρόλες τις εξαγγελίες και συμφωνίες, παραμένει αναξιοποίητο, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μελέτη για έλευση ποσοτήτων του κοιτάσματος στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή.
 
Ο κ. Κώστα αναφέρθηκε και στην τιμή του ρεύματος λέγοντας ότι η απόφαση για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 20% για 4 μήνες, αλλά και η απόφαση για μείωση του Φ.Π.Α. στο ρεύμα από το 19% στο 9% στα νοικοκυριά, είναι αποφάσεις τις οποίες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει μετά από τις εισηγήσεις και την έντονη πίεση του ΑΚΕΛ και της κοινωνίας και είναι μέτρα προσωρινά που δεν θα λύσουν το πρόβλημα.
 
Επίσης, συνέχισε, η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα στο 5% για 6 μήνες για τις ευάλωτες ομάδες αποτελεί εμπαιγμό, αφού δεν θα βοηθήσει τυφλούς, καρκινοπαθείς, ασθενείς που ζουν με τη χρήση μηχανημάτων στο σπίτι τους και πολλές άλλες ομάδες ασθενών, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην ειδική διατίμηση 0.8 της ΑΗΚ.
 
Ο κ. Κώστα είπε ότι προκαλεί η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναπέμψει το νόμο που ψήφισε η Βουλή, πλην του ΔΗΣΥ, μετά την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ και άλλων κομμάτων, για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από 19 σε 9% για όλους τους καταναλωτές.
 
Αν η Κυβέρνηση δεν πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πολιτών από τις συνεχείς αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τότε θα πεινάσει κόσμος, είπε, θα κλείσουν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις, θα πληγεί ανεπανόρθωτα η οικονομία. Και, δυστυχώς, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top